info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İstavrit Beklerken Orkinos Yakaladı

Tekirdağ ın Şarköy ilçesinde bir balıkçı, gece bıraktığı ağlarda istavrit beklerken 100 kiloluk orkinos balığı ile karşılaştı.

Geçimini balıkçılık yaparak sağlayan Gürkan Aker, 40 yıldır küçük balıkçılık işi ile uğraştığını ifade ederek, şimdiye kadar bıraktığı ağlara ilk defa orkinos takıldığını söyledi. Aker, şunları söyledi:

''Her gece belki bir şey gelir diye ağları denize bırakıyoruz. Çoğu zaman ise boş olarak geri topluyoruz ama bu sabah, geceden bıraktığım ağları toplamaya gittiğimde büyük bir orkinos balığı ile karşılaştık. Sevincimden ne yapacağımı şaşırdım. Balığı, arkadaşlarımın yardımıyla tekneye çıkardık. Böyle bir balık ilk kez buralarda ağlara takılıyor. Karaya çıkardığımızda vatandaşlar görünce çok merak etti ve bazıları hatıra fotoğrafı çektirdi.''

Balığı gören arkadaşlarının da bu duruma çok şaşırdığını anlatan Aker, balığın 1 metre 70 santimetre boyunda ve 100 kilo ağırlığında olduğunu kaydetti.

Aker, Marmara Denizi'nde gırgır ile avlanma yasağı bulunduğunu ifade ederek, gırgırla avlanmanın küçük balıkçıları olumsuz etkilediğini bildirdi.

Gırgırla avlanmanın yıl boyunca yasaklanmasından yana olduğunu belirten Aker, ''Gırgırla avlanma, Marmara'da balık neslini tüketiyor. Bizim gibi küçük balıkçılar, balık tutamaz oldu. Özellikle Marmara Denizi'nde gırgırlara olan yasağın yıl boyu sürmesini istiyoruz. Gırgırlara olan yasak sürdükçe küçük balıkçıların yüzünün güleceğine inanıyoruz'' dedi.