info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İtfaiye den Yangın Eğitimi

İtfaiye Müdürlüğü, belediye personeline yangın söndürme ve zararlarından korunma eğitimi verdi.

Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, ilçe genelinde yürüttüğü yangın söndürme ve kurtarma çalışmalarının yanı sıra gerekli hallerde vatandaşlara teorik ve uygulamalı bilgiler veriyor. Çeşitli okulların öğrencilerine uygulamalı eğitim veren İtfaiye Müdürlüğü, eğitim çalışmalarının kapsamını genişletmek amacıyla Çorlu Belediyesi nin farklı birimlerinde çalışan personele eğitim vermeye başladı.

Belediye personelinin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları; Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt ve Oktay Çolpan ın da katıldığı seminerde, İtfaiye Müdürü Faruk Yücel slayt gösterisi eşliğinde sözlü ve görsel anlatımıyla yangın söndürme ve zararlarından korunmaya yönelik bilgiler verdi. Yangına karşı alınacak önlemler, yangın esnasında yapılması gerekenler ve yangın söndürme başlıkları altında verilen teorik bilgilerin ardından, uygulamalı eğitime geçildi. İtfaiye binasının önündeki açık alanda verilen uygulamalı eğitimde katı, sıvı ve gaz maddeler ateşe verilerek söndürme teknikleri ayrı ayrı gösterildi. İtfaiye personelinin çalışmalarında kullandığı teknik donanım tanıtılırken yangın çıkma olasılığı bulunan her yerde bulunması gereken yangın tüplerinin kullanımı da ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

Yangın söndürme eğitiminin ardından açıklamalarda bulunan İtfaiye Müdürü Faruk Yücel, "İlçemizde tarafımızdan verilen teorik ve uygulamalı bu eğitimlerin olası afet ve yangın olaylarında vatandaşlarımızın bilinçli ve soğuk kanlı olarak davranmalarını sağlayacaktır" diye konuştu.