info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kadir Albayrak’tan Bir Günün Hikayesi

CHP’den Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Kadir Albayrak, Tekel Tekirdağ ve Şarköy İçki Fabrikaları Eski Müdürü imzasıyla gazetemize bir açıklama gönderdi.

“Güzelköy (Melen)/Şarköy’de kurban bayram sabahı” başlığıyla bize ulaşan açıklama aynen şöyle;
 
“Değerli Arkadaşlarım,1978-1980 Yılları arasında Şarköy’de Tekel Şarap Fabrikası görevlerinde bulundum. Ve Yöre insanımızı Çok yakından tanıma imkanım oldu. Çok güzel duygularla ayrıldım. İlçe Merkezi, Mürefte ve Hoşköy Beldeleri dahil, büyük ölçüde geçim kaynağı
Bağcılık olan 26 köy’ün tamamında büyük dostluklar edindim. Günümüze kadar geçen 35 yıl içinde sevgi ve saygıya dayanan duygularımızda hiç değişmeyen ve devamlı artan arkadaşlık ilişkilerimiz sürdü. Bu yörede çok sevdiğim köylerden biri de GÜZELKÖY(Eski adı MELEN)’dir. Bu KURBAN BAYRAM NAMAZINI kılma ve Bayram sabahını orada birlikte kutlama kararımı verdim. 15.10.Ekim Salı Sabahı Saat 06.00’da Barbaros Beldemiz üzerinden giderek yolculuğum başladı.                                                                                                                                                         
DÜNYANIN EN GÜZEL ÇAĞRISI OLAN EZAN SESİ NAİP OVASI’NDA YANKILANIYORDU
 
Dünyanın en güzel çağrısı olan ezan sesi Naip Ovası’nda yankılanıyordu. Sadece sabah ezanında Okunan;”Es-salatu hayrun mine’n nevm”(Namaz uykudan hayırlıdır),sözleri ise sabah karanlığında  ayrı bir duygusal his yaratıyor. Sabah namazını Naip’te kıldıktan sonra vatandaşlarımız ile bayramlaşarak köy’den ayrıldım. Yol boyunca sırası ile; MERMER ve YENİKÖY üzerinden UÇMAKDERE’ye giderken gün doğuşunu; MUHTEŞEM TABİİ GÜZELLİKLERE BAKARAK…
 
Ganos Dağları’nın eteklerinde o muhteşem tabii güzelliklere bakarak seyretmenin duygusallığı içinde, yoluma devam ederek
Uçmakdere, asırlık çınarlarının altında o güzel sudan içmek için mola verdim. Daha sonra GAZİKÖY Üzerinden HOŞKÖY’e vardığımda, arkadaşlarım GÜZELKÖY sapağında köprünün önünde beni bekliyorlardı.
 
KÖY MEYDANINA VARINCA TÜM KÖY HALKI; YAŞLISI VE GENCİ İLE BİRLİKTE ORADAYDI
 
Birlikte yola çıktık. Uzaktan köy görününce duygun ve heyecanım artmaya başladı. İşte adı gibi, kendi ve insanları da güzel olan GÜZELKÖY, görünmüştü. Köy meydanına varınca tüm köy halkı; yaşlısı ve genci ile birlikte oradaydı. Hep birlikte hasret giderdik. Daha sonra birlikte  KURBAN BAYRAM NAMAZINI kıldık. Topluca Köy Mezarlığına yürüdük. Bayramlaşma orada yapıldı.
 
BİR ÇOK TANIDIĞIM DOSTLARIMIN MEZARLARINI ZİYARET ETTİM. DUALARIMI GÖNDERDİM
 
Tüm köy halkı, misafirler, sevgi ve saygı içinde birbirimizin bayramını kutladık. Köy Hoca’sı dua yaptıktan sonra. Mezarlık ziyaretleri yapıldı.
Geçmişte birlikte olduğum, ilgi ve sevgilerini gördüğüm birlikte yemek yediğimiz şimdi hayatta olmayan; rahmetli Rıfat Alak, Ali Demircan amcalarım, bir çok tanıdığım dostlarımın mezarlarını ziyaret ettim. Dualarımı gönderdim. Bu köyümüzde; başta çok geniş bir aile olan ve 10 kardeş olup beni devamlı 11.kardeşleri olarak aileden kabul eden Alak ailesi ve çok sevdiğim tüm Güzelköy halkımızın Kurban Bayram’larını kutlar, gösterdikleri candan ilgiye çok teşekkür ederim. Daha sonra köyün büyüklerinden olan Şerif Alak’ın evinde ikram edilen ‘Bayram Yemeği’nden sonra Tekirdağ’a döndüm.”