info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kalkınma Kurulu yarın toplanıyor

TR21 Kalkınma Ajansı nın Kalkınma Kurulu ilk toplantısını, bugün saat 17:00 da Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası nda gerçekleştirecek.

100 üyeden oluşan kalkınma ajansı nda kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütleri ve özel kesimin temsilcileri yer alıyor.
14 Temmuz 2009 tarih ve 2009/15236numaralı Bazı Düzey 2 Bölgelerinde Kalkınma Ajansı Kararnamesi, Bakanlar Kurulu kararı ile Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.
55 ili kapsayan ve 16 ayrı bölgede kalkınma ajansı kurulmasına ilişkin kararname de ilk sırayı TR21 kodu ile Trakya alıyor. Düzey 2 Bölgesi kapsamında oluşturulan Kalkınma ajanslarının kapsadığı iller ve merkezleri şu şekilde sıralanıyor:
TR21 (Edirne-Tekirdağ-Kırklareli/Merkez: Tekirdağ)
TR22 (Balıkesir-Çanakkale/Merkez: Balıkesir)
TR32 (Aydın Denizli-Muğla/Merkez: Denizli)
TR33 (Afyonkarahisar-Kütahya-Manisa-Uşak/Merkez: Kütahya)
TR41 (Bilecik Bursa Eskişehir/Merkez: Bursa)
TR51 Ankara/Merkez: Ankara)
TR61 (Antalya-Burdur-Isparta/Merkez: Isparta)
TR63 (Hatay-Kahramanmaraş-Osmaniye/Merkez: Hatay)
TR71 (Aksaray-Kırıkkale-Kırşehir-Nevşehir-Niğde/Merkez: Nevşehir)
TR72 (Kayseri-Sivas-Yozgat/Merkez: Kayseri)
TR81 (Bartın-Karabük-Zonguldak/Merkez: Zonguldak)
TR82 (Çankırı-Kastamonu-Sinop/Merkez: Kastamonu)
TR 90 (Artvin-Giresun-Gümüşhane-Ordu-Rize-Trabzon/Merkez:Trabzon)
TRA2 (Ağrı-Ardahan-Iğdır-Kars/Merkez: Kars)
TRB1Bingöl-Elezığ-Malatya-Tunceli/Merkez: Malatya)

Yönetim kurulu, kalkınma kurulu ve genel sekreterlik olmak üzere 3 yapıdan meydana gelen kalkınma ajanslarından ilk sıra yer alan ve merkezi Tekirdağ olan TR21 Kalkınma Ajansı nın, ilk yıl için Başkanlığına Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek getirilmiş ve Ajans Yönetim Kurulu ilk toplantısını, geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Valiliği Toplantı Salonu nda gerçekleştirmişti.
Kalkınma Kurulu nda ili temsil edecek olan kuruluş ve temsilcileri belirlenirken, il valisinin görüşleri ve söz konusu kuruluşların il içerisindeki etki ve etkinlikleri ile misyon ve temsil yetenekleri de büyük önem taşıyor. Bunun yanında kurulda görev alan kişilerin ile ve bölgeye sağlayabileceği katkılar ve sahip olduğu üye sayıları gibi hususlarda dikkate alınıyor.
Kararın yayınlandığı tarihten itibaren görev süresi dört yıl olan Kalkınma Ajansı bünyesindeki kalkınma kurulunda, kurum ve kuruluşları en üst düzeyde yöneticiler temsil etme zorunluluğu bulunuyor. Üstüste3 ve toplamda 6 kez toplantıya katılmayan üyelerin üyelikleri, Bakanlar Kurulu Kararınca otomatik olarak düşüyor ve her üye bir kurumu temsil edebiliyor. Yine karara göre azami 36 personele istihdam sağlanabiliyor.
Kalkınma Ajanslarının kuruluş amaçları ise şu şekilde sıralanıyor; Kamu-Özel sektör ve sivil toplum örgütleri arasında işbirliği sağlamak. Kaynakların yerinde ve etkin kullanılması sağlamak. Yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle ulusal kalkınma planı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak ve sürdürülebilirliği sağlamak. Bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklılıklarını azaltmak.
TR21 Kalkınma Ajansı nın Kalkınma Kurulu ise ilk toplantısını, yarın saat 17:00 da Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası nda gerçekleştirecek. 100 üyeden oluşan kalkınma ajansı nda kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütleri ve özel kesimin temsilcileri yer alıyor.
Buna göre gerçekleştirilecek Kalkınma Kurulu toplantısında Tekirdağ ı temsil edecek birimler şu şekilde sıralanıyor; Tekirdağ İl Özel İdaresi, Tekirdağ Belediyesi, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, Malkara-Saray-Şarköy-Çorlu-Marmara Ereğlisi Kaymakamlıkları, Çerkezköy-Muratlı Belediyeleri, KOSGEB Tekirdağ İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ-Çorlu-Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odaları, Tekirdağ-Çorlu Ticaret Borsaları, Tekirdağ-Malkara Ziraat Odaları, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Muratlı Öncü Kadın Kültür Çevre İşletme Kooperatifi, AB Serbest Bölgesi, S.S. Tekirdağ Bölgesi Tarımsal Kooperatifler Üstbirliği, Tekirdağ AB İş Geliştirme Merkezi, Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Hayrabolu Süt Üreticileri Birliği, Tekirdağ Basın Mensupları Derneği, Çerkezköy Genç İş Adamları ve Yöneticileri Derneği, Çorlu İşadamları ve Sanayicileri Derneği, Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, Çerkezköy Sanayiciler Derneği, Marmara Bölgesi Un ve Sanayicileri Derneği, Çorlu Deri Sanayicileri Derneği, Trakya Sanayici ve İşadamları Derneği, Trakya Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Tekirdağ Şubesi, Namık Kemal Derneği, Tekirdağ Türk-Macar Dostluk Derneği.