info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kapaklı Çağdaş Bir Kent Oluyor

Kapaklı Belediyesi İsmetpaşa Mahallesi’nde her yaş grubuna hitap edecek İsmet Paşa Parkı’nın yapım çalışmaları sürüyor.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı önceki gün çalışmaları yerinde inceledi. Başkan  Mandalı, proje alanının 17 bin 50 metrekare olduğunu, konut yaşamına uygun, vatandaşların aile bireylerine uygun beraber kaliteli vakit geçirebilecekleri, çağdaş yaşam ihtiyaçları önceliği verilerek, açık park projesi tasarladıklarını ve İsmet Paşa Parkı’nda 1 adet büfe, 1 adet park ve hizmet birimi (kulis, tuvalet, gözlem odası ) 1 adet su deposu, amfi sahnesi ve oturma alanları ile havuz, bisiklet yolu ve yürüyüş yollarının yer alacağını belirtti. Başkan İrfan Mandalı,“Vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla gelecekleri ve dinlenebilecekleri bir ortam hazırlıyoruz” dedi.
 
ŞEHİR PARKLARI O İLÇEYİ GÜZELLEŞTİRİR
 
Başkan İrfan Mandalı, çevreye ve insana değer verdiklerini de belirterek, “İsmet Paşa Parkı ilçemiz içerisinde, halkımızın gezip dolaşması, hoşça vakit geçirmesi için ağaçlandırılıp, çiçeklendirilerek ve sosyal donatı alanlarıyla donatılarak düzenlenen özel bir alan olacak” dedi. Başkan Mandalı, günümüzde kent içinde yeşil alanlar ortaya çıkarmanın artık çok önemli bir konu haline geldiğini de ifade ederek, “Bugün özellikle büyük şehirlerdeki parklar, kentin stresli hayatından uzaklaşmak isteyenler için sükûnet, huzur mekânları. Hepimiz biliyoruz ki yeşil alanlar kentin ziynetleri olduğu gibi, kirli havayı temizleme görevi de yaparlar. Bu da sağlığımız için çok önemlidir. Ayrıca içinde her çeşit ağaç ve bitkinin olduğu şehir parkları, o ilçeyi güzelleştirirler ve daha cazip hale getirirler”dedi.
 
EĞİTİCİ BİR YANI DA VAR
 
Başkan İrfan Mandalı, doğa ile ilişki kurulan en yakın yerlerin şehir parklarının olduğunu, çocukların çeşitli ağaçları, çiçekleri, böcekleri, ilk burada tanıma ve inceleme imkânı bulacağını belirtti.