info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kavga İhbarına Giden Polisler Soyguncuları Yakaladı

Romanya da esnaftan topladıkları paralarla alışveriş için Türkiye ye alışverişe gelen grubun bulunduğu özel bir seyahat şirketine ait otobüsten 276 bin dolar, 96 bin euro ve 250 gram altını çalarak kaçan zanlılar, Tekirdağ ın Malkara ilçesinde...

 

Romanya'da esnaftan topladıkları paralarla alışveriş için Türkiye'ye alışverişe gelen grubun bulunduğu özel bir seyahat şirketine ait otobüsten 276 bin dolar, 96 bin euro ve 250 gram altını çalarak kaçan zanlılar, Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde kaldıkları otelin önündeki parkta kavga edince kıskıvrak yakalandı.
 
Edinilen bilgiye göre, Romanya'da bulunan esnaftan topladıkları paralarla Türkiye'ye alıveriş yapmak amacıyla gelen grubun bulunduğu özel bir seyahat firmasına ait B34YEN plakalı otobüs, Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Karacaoğlan köyü yakınlarında, otoban üzerindeki bir petrol istasyonuna girdi. Yolcuların yemek ve ihtiyaç molası vermelerinden faydalanan otobüs muavini 30 yaşındaki Vesilica Lungu, araçta gizli kasada bulunan 276 bin dolar, 96 bin euro ve 250 gram altını alıp otobüsü takip eden 21 yaşındaki Trincu Morius Alexsanru ve 27 yaşındaki Corneanu Catalin'in bulunduğu DJ22LYM plakalı otomobile binerek Tekirdağ'ın Malkara ilçesine geldi. Burada bir otele yerleşen şahısları akşam saatlerinde ilçe merkezinde gören otobüs firması sahipleri, zanlıları kaldıkları otele kadar takip etti.
 
Burada çıkan kavgada silah sesini duyan vatandaşların ihbarıyla yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler, sorgularının ardından Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şahıslar, burada yapılan sorgulamada suçlarını kabul ederek çalınan paraların kavga anında tanımadıkları kişiler tarafından alındığını, altınların ise otel odasında olduğunu söyledi. Malkara Cumhuriyet Savcılığından alınan arama izni ile Malkara Asayiş Büro ekipleri tarafından otomobilde ve otel odasında yapılan aramada 250 gram altına ulaşıldı. Daha sonra gözaltına alınan şüpheliler, Babaeski Jandarma Komutanlığından gelen ekiplere teslim edilerek olayın gerçekleştiği yer olan Babaeski ilçesine gönderildi. Şahıslar burada çıkarıldıkları mahkemece hırsızlık suçundan tutuklanarak Babaeski Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.