info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kılıçdaroğlu na Şikeyi Sordular

Sabah Aziz Yıldırım ve kalabalık bir grup gözaltına alındılar. Şimdiden bir yorum getirmek doğru değil

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorlu'da Silver Side Otel'de düzenlenen kahvaltıda partililer ve basın mensupları ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın gözaltına alınmasına ilişkin sorulan soruya, "Sabah Aziz Yıldırım ve kalabalık bir grup gözaltına alındılar. Şimdiden bir yorum getirmek doğru değil" dedi.
 
Yunanistan'da katıldığı toplantının ardından Batı Trakya gezisi yapan ve ardından geç saatlerde geldiği Çorlu'da geceyi geçiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sabah kahvaltısını Silver Side Otelde partililerle birlikte gerçekleştirdi. Partililerin fotoğraf çektirme taleplerini yerine getiren Kemal Kılıçdaroğlu, 10 aylık Alya Doğan adlı bebeği de kucağına alarak sevdi. Basın mensuplarının gündeme dair sorularına 'Bugün Pazar tatil' yanıtını veren Kılıçdaroğlu, kahvaltının ardından tekrar partililerle bir araya geldi.
 
Keşke bu Batı Trakya gezisi seçimden önce olsaydı diyen partililere "Bir daha yaparız seçimden önce, önümüzde seçim olacak nasıl olsa. Demokrasinin kurallarından anahtarlarından birisi seçim zaten halkın iradesine başvurmak" yanıtını veren Kılıçdaroğlu, ufukta seçim göründüğünü de belirtmiş oldu.
 
KURULTAY İSTERLERSE TOPLARIZ
 
Gazetecilerin Kurultay seçimine göndermede bulunarak imzalar 613 olmuş sorusuna Kılıçdaroğlu, "Bence hiçbir sakıncası yok, ne olacak bu da demokrasinin gereği değil mi? Kurultay isterlerse toplarız" diye konuştu. İmzaları kim topluyor belli değil diyen bir gazeteciye, bir başka gazetecinin telefonu dinleyenler biliyordur demesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Onlar zaten biliyorlar. Onlar bizim bilmediğimiz olayları da biliyorlar" dedi.
 
ŞİKE OPERASYONU DA SORULDU
 
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın gözaltına alınması ile ilgili olarak sorulan soruya da yanıt veren Kılıçdaroğlu "Sabah Aziz Yıldırım ve kalabalık bir grup gözaltına alındılar. Şimdiden bir yorum getirmek doğru değil. Gerekçe nedir sanıyorum önümüzdeki günlerde biraz daha ayrıntılar çıkar ortaya" diye konuştu.
 
Sohbetin İslam Dünyasına gelmesi üzerine, İslam Dünyasını daha farklı değerlendirmek gerekiyor diyen Kılıçdaroğlu "İslam dünyasının modernleşmeyi tam tamamlamadığını biliyoruz ama özellikle demokrasi ve özgürlük bağlamında daha çok şey yapması lazım" dedi.
 
Daha sonra Çorlu'dan ayrılan Kemal Kılıçdaroğlu'na Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Candan Yücer, Emre Köprülü ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ İl Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum'un yanı sıra Bihlun Tamaylıgil de eşlik etti.