info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Koop İş Sendikası Genel Başkanı Alemdar Açıklaması

"Kıdem tazminatı başta olmak üzere, işçi hak ve özgürlüklerini geriye götürecek hiç bir düzenlemede mutabakatımız yoktur ve olmayacaktır"

Koop-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar, "Kıdem tazminatı başta olmak üzere, işçi hak ve özgürlüklerini geriye götürecek hiç bir düzenlemede mutabakatımız yoktur ve olmayacaktır" dedi.
 
Alemdar, Tekirdağ Ramada Otel'de düzenlenen Koop-İş Tekirdağ Şubesi'nin 9. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, uzun zamandır çalışma hayatının gündeminde "Ulusal  İstihdam Stratejisi" olarak adlandırılan planın olduğunu ve bu planın ana günden maddesini kıdem tazminatının oluşturduğunu söyledi.
 
Başta Türk-İş olmak üzere, sendikaların tüm itirazlarına rağmen, kıdem tazminatı konusunun çalışma hayatının gündeminde tutulmak istendiğini ifade eden Alemdar, "Biz işçi kesimi olarak, işçi hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi için yapılması gerekenleri konuşmak isterken, sendikal hak ve özgürlüklerinin, özellikle de örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını tartışmak isterken, uluslararası standartlarda bir endüstriyel demokrasiyi sağlamanın yollarını konuşmak, ortak çözümler bulmak isterken, bu taleplerimizin hiç biri gündeme bile gelmiyor" diye konuştu.
 
İşçi hak ve özgürlüklerini geriye götürecek hiçbir düzenlemede uzlaşmalarının olmadığını bildiren Alemdar, şöyle konuştu:
 
"Sayın Başbakan bir çok kez söyledi, işçi ve işveren örgütleri bir noktada anlaşmadan bu konuda bir düzenleme yapılmayacağının altını çizdi. Ancak bazı çevreler, sanki ortada bir mutabakat varmış gibi konuyu gündemde tutuyor. Kıdem tazminatı düzenlemesi ile ilgili herkesin yararlanması amacıyla yola çıkıldığı ifade ediliyor. Bu durumda sormak gerekir, 'Neden kıdem tazminatı yarı yarıya azaltılmak isteniyor?' Ben buradan bir kez daha söylemek istiyorum. Bizim, kıdem tazminatı başta olmak üzere işçi hak ve özgürlüklerini geriye götürecek hiçbir düzenlemede mutabakatımız yoktur ve olmayacaktır."
 
Alemdar, Türkiye'nin gündemini oluşturan önemli bir işçi sorununun da taşeronlaşma olduğunu savunarak, "Biz taşeronlaşmanın Türkiye'nin gündeminden tamamen kalkmasını talep ediyoruz. Özellikle kamuda, asıl işte çalışan tüm taşeron işçilere kadro verilmesini talep ediyoruz. Kalanların da en az 5 yıllık sözleşme yapılarak güvenceye kavuşması, sendikalı olması halinde, toplu iş sözleşme farklarının ödenmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
- "Değişim ve Gelişim Kongreleri" devam ediyor
 
Ankara 1 Nolu Şube ile başlayan Koop-İş kongrelerinin devam ettiğini bildiren Alemdar, yapılan kongreleri "Değişim ve Gelişim Kongreleri" şeklinde adlandırdıklarını belirtti.
 
Hiç bir şeyin başladığı gibi olamayacağını, zaman içinde mutlaka değişime uğrayacağına işaret eden Alemdar, şunları kaydetti:
 
"Kişiler de, kurumlar da, toplumlar da süreç içinde önemli değişimler yaşarlar. Yaşamak için değişim kaçınılmazdır. Değişimin yanında, olmazsa olmaz bir kavram daha vardır. O da gelişimdir. Koop-İş Sendikası değişmekte ve bir o kadar da gelişmektedir. Bundan sonra da değişmeye ve gelişmeye devam edecektir. Şube genel kurullarımız devam ediyor.  Bu genel kurullar kendimizi test etmek, değerlendirmek ve yenilenmek için fırsat olmalıdır. Artık her şubemizin genel kurulu, bir demokrasi şöleni haline gelecektir. Her şubemizin genel kurulu, yeni bir şahlanışın, yeni bir hamlenin başlangıcı olacaktır." -