info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Korkmaz Kızılpınarın Yollarından Utanıyorum

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz,"Yol konusunda Belediye Başkanı olarak ben de utanıyorum" dedi. Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi, Kızılpınar Belde Belediye Meclisi ertelenen Eylül Ayı Toplantısı geçen hafta şehir dışında olması nedeniyle katılamayan Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında yapıldı.

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz,"Yol konusunda Belediye Başkanı olarak ben de utanıyorum" dedi. Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi, Kızılpınar Belde Belediye Meclisi ertelenen Eylül Ayı Toplantısı geçen hafta şehir dışında olması nedeniyle katılamayan Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında yapıldı. 
Toplantıda tek gündem maddesi olan 'Sözleşmeli personel kadrolarının düşürülmesi ve tahsis edilmesi' görüşülerek karara bağlandı.
Faruk Korkmaz, Meclis Toplantısı'nı başlatmadan önce bir dizi açıklamada bulundu. İlk olarak geçen hafta Antalya'da katıldığı toplantı hakkında bilgi veren Başkan Korkmaz, "Geçen hafta Antalya'da yapılan 'Kapanan Belediyelerin Başkanları'na yönelik düzenlenen toplantıya katıldım. Toplantıda kapanan belediyelerin nasıl teslim edileceği, belediye başkanlarının durumu ve belediye meclis üyelerinin durumu gibi konularda bilgiler verildi. Türkiye Belediyeler Birliği belediye başkanları ve meclis üyelerinin özlük haklarında iyileştirme yapmak için çalışma yapıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldığı zaman bu çalışma Meclis gündemine götürüleceği bildirildi."diye konuştu.
Başkan Faruk Korkmaz, geçen haftaki Antalya gezisi nedeniyle yaptığı açıklamanın ardından belediyenin çalışmaları hakkında Meclis üyelerine bilgi verdi. Başkan Korkmaz, su deposunun izalosyon işlerinin başladığını belirterek, şunları kaydetti: "Yollarda doğalgaz ve su şebekesi çalışmaları devam ediyor. Biter bitmez ihalesini yapacağız. Ara sokakların onarımına başladık. Yol konusunda Belediye Başkanı olarak ben de utanıyorum. Ancak yapabileceğimiz bir şey yok. Mevcut altyapı çalışmaları bitmeden bir şey yapamayız. Şu anda yol ihalesini hazırlıyoruz. Çalışmalar biter bitmez ihale edeceğiz. Kızılpınarımız'a yatırımcılar gelmeye devam ediyor. Bir eczane daha açılışı yaptık. Kızılpınar'da böylece üç eczanemiz oldu. Eczane açılışına Çorlu Belediye Başkan Yardımcımızda gelmişti. Kızılpınar'ı görünce şaşırdı. Başkanım Kızılpınar'da çok güzel hizmetler yapmışsınız’ dedi. Belki buradaki vatandaşlarımız farkında değil ama dışarıdan gelen fark ediyor. 'Bir belediye nasıl olurda 45 derslik meslek lisesi 20 derslik anadolu lisesi yapıyor' diye hayret ediyorlar. Yine kültür merkezimizi gören şaşırıyor. 'Bir belediye nasıl bunları yapar' diyor. Hizmet konusunda hiçbir endişem yok."
Başkan Faruk Korkmaz, konuşmasında Meclis üyelerine de sitem etti. Kendisinin yokluğunda diğer Meclis üyelerinin de olmaması nedeniyle, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için geçen hafta çarşamba günü yapılması gereken Meclis Toplantası'nın bu haftaya ertelenmesini gündeme getiren Başkan Korkmaz, "Benim yokluğumda Meclisin toplanmamasından üzüntü duydum. Hem Belediye Başkan Vekili arkadaşımıza hem de Meclis Başkan Vekili arkadaşımıza karşı hoş bir davranış olmamıştır. Bundan sonra Meclis üyesi arkadaşlarımızın daha dikkatli olmasını bekliyorum."dedi. Kızılpınar Belediyesi'nin önümüzdeki seçimlerde kapanacağını hatırlatan Başkan Faruk Korkmaz, Yazı İşleri Müdürü Selahattin Erdem'den son Meclis toplantısının tarihini sorarak, "En son toplantımızı Mart ayında yapacakmışız. Mart ayına kadar sizden birlik ve bütünlüğü koruyarak görev yapmanızı bekliyorum." diye ertelenen Eylül Ayı Meclis Toplantısı ile ilgili sözlerini tamamladı.
Seçimlerle ilgili olarak açıklamalar yapan Başkan Faruk Korkmaz, bir kez daha adaylık sinyali verdi. Başkan Korkmaz, "CHP'de aday adayları açıklandı. Biz genel merkezin süreci başlatmasını bekliyoruz. Bu konuda bizim çalışmalarımız var. Her zaman söylüyorum. Belediye Başkanı atanmış bir memur değildir. Belediye Başkanı halkın malıdır. Halk getirir halk götürür. Bende Kızılpınar'da, Veliköy'de, Çerkezköy'de halkın içerisinde geziyorum. Halkın memnuniyetini görüyorum. Genel Merkezimiz süreci başlatırsa, bir basın toplantısı ile bu işe nokta koyacağız. Belediye Başkanlığı çok hayırlı bir iş olduğu kadar çok meşakatli ve zor bir iş. Biz bu zor ve meşakatli işi başarıyla yaptığımıza inanıyorum. Eserlerimiz ortada. Mum gibi yandık ama Kızılpınar'ı aydınlattık."dedi.
Başkan Faruk Korkmaz açıklamalarının ardından ertelenen Eylül Ayı Belediye Meclis Toplantası'nı görüşmeye açtı. Gündemde tek maddesi olan toplantı kısa sürede tamamlandı. Başkan Faruk Korkmaz 6495 sayılı Kanun gereği belediyede görev yapan teknisyen Emrullah Bulut ve Tekniker Hafız Türkkanlı'nın kadro derecelerinin memuriyete göre tenkis (düşürülme) ve tahsis edilmesini görüşecekleri açıklamasını yaptı. Korkmaz, daha sonra 10.derecedeki teknisyen Emrullah Bulut'un 8. dereceye, 9. derecedeki tekniker Hafız Türkkanlı'nın ise 5. dereceye düşürülmesini oylamaya sundu. Meclis, sözleşmeli personel kadrosundan memur kadrosuna geçen belediye personelinin yeni kadro derecelerini oy birliği ile kabul etti.