info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Köy Camisi Yıkılınca Boş Kalan Okul İbadete Açıldı

Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Izgar köyü halkı, yıkılma tehlikesi olan ve cemaate küçük gelen köy camisini yıkarak yerine yeni cami yaptırıyor. Köy halkı da yeni cami yapılana kadar çözümü okulda buldu. Öğrencilerin taşımalı sistemle Malkara’da okuması dolayısıyla, boş kalan okul ibadete açıldı.

Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Izgar köyü halkı, yıkılma tehlikesi olan ve cemaate küçük gelen köy camisini yıkarak yerine yeni cami yaptırıyor. Köy halkı da yeni cami yapılana kadar çözümü okulda buldu. Öğrencilerin taşımalı sistemle Malkara'da okuması dolayısıyla, boş kalan okul ibadete açıldı.
200 haneli Izgar köyündeki vatandaşlar, 60 yıllık köy camisinin zamanla eskidiğini ve cemaate küçük geldiğini, bu yüzden camiyi yıkarak yerine yeni cami yapacaklarını ifade etti.
Köylüler, caminin yapımı için köye ait tarlayı sattıklarını, cami için satılan tarlanın masraflara yetmeyince köylülerin yardım ettiğini belirtti. Izgar köyü sakinlerinden Ali Gacal, “Köyümüzde bulunan camimizi 10 gün önce yıkarak, yeni caminin temelini attık. Köyümüze ait 20 dönümlük tarlayı satarak camimizi yaptırmaya çalışacağız fakat tarlanın değeri 20 bin TL. Camimiz için 300 bin TL paraya ihtiyacımız var, geriye kalan parayı nasıl toplayacağız bilmiyoruz. Köydeki halkımızın durumu pek iyi değil ama herkes günlünden ne kadar kopuyorsa yardım etmeye çalışıyor” dedi.