info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Köylüler mitingte

Tüm Üretici Köylüler Sendikası (TÜM KÖY-SEN) tarafından ürün fiyatlarının protesto edilmesi için Tekirdağ ın Malkara ilçesinde miting düzenlendi.

Mitinge Genel Başkan Şevket Konur, sendika yöneticileri, ilçe sendika temsilcileri ile yaklaşık 200 kişilik bir köylü grubu katıldı. Hava sıcaklığının 33 derece olduğu Malkara ilçesinde düzenlenen Ürün fiyatları protesto mitingi ilginç görüntülere sahne oldu. Eski panayır alanındaki gölgeliklerin altında sandalye ile oturan köylülerin slogan atmadan sakin bir tavırla konuşmaları dinlemesi dikkat çekti. Buğday, süt gibi ürettikleri ürünleri düşük fiyatlara satmak zorunda kaldıklarını anlatan TÜM KÖY-SEN Genel Başkanı Şevki Konur, mitinglerin ardından yolları kapatarak eylemlerine devam edeceklerini söyledi.
Konur, "Hiç kimseye bizim diyet borcumuz yok. Biz ürettiklerimiz ve alın terimiz ile geçiniyoruz. O bakımdan dik duracağız, onurlu duracağız ve hakkımızı da alacağız. Bugün burada toplanmışsak, yarın yolları kapatacağız, gümrükleri basacağız. Ama çolumuzun çocuğumuzun sağdığı sütün hakkını alacağız. Bunu yaparken de acaba, bunlar ne yapmak istiyor.
Bu sendikanın altında üstünde ne var diye düşünmesin. Üretici Köylü Sendikası nın politikasında kuruluş amacında tek bir şey var. Üretici Köylüler birleşerek alın terlerini ve haklarını almak var. Üreten köylülere biraz daha kibar davranın korku ile değil, şefkatle davranın diyoruz. Bugün burada bu kadar arkadaşlarımız var. Bastırılmış, sindirilmiş ve gelememiş olabilirler. Ama ben inanıyorum ki bu ülkenin üretici köylüleri bu baskıyı kıracaktır" şeklinde konuştu. Köylüler mitingin ardından sessizce dağıldı.