info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kurtulmuş: Referanduma Evet Diyeceğiz

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa değişikliği tam bir reform değil, ancak bu yönde küçük de olsa atılmış bir adım olmasından dolayı evet diyeceğiz dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa değişikliği tam bir reform değil, ancak bu yönde küçük de olsa atılmış bir adım olmasından dolayı evet diyeceğiz dedi.

Kurtulmuş, partisinin Tekirdağ ın Çerkezköy ilçe teşkilatı tarafından verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, 12 Eylül de yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin referandumu değerlendirdi.

Kurtulmuş, halk oylamasına kadar gelinen sürecin parlamentoda sadece milletvekilleri arasında yaşanan sert tartışma ve kavgalarla anıldığını belirterek, bu süreçte bir tek parti olarak kendilerinin nasıl bir anayasa yapılması gerektiğini madde madde ortaya koyduklarını söyledi.

Referandumda yapılacak değişikliğin tam bir anayasal reformu içermediğini ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

Anayasa değişikliği, tam bir reform değil ancak bu yönde küçük de olsa atılmış bir adım olmasından dolayı evet diyeceğiz. Hedefimiz, en kısa sürede milletin anayasasını oluşturmak. Bu yöndeki mücadelemiz sürecek. Biz, nasıl bir anayasa olması gerektiği konusunda teklifimizi sunduk. Ancak, CHP ve MHP anayasanın hangi maddesi için ne teklif etti? Kimse bilmiyor.

12 Eylül de yapılacak referandumun Ak Parti ile bir ilgisinin olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, bunun bir anayasa referandumu olduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

Meydanlara baktığınızda, anayasa referandumu ile ilgili hiçbir şey yok. Birisi diğerine Recep Bey diye hitap ediyor. Diğeri ötekisine Memur Kemal Bey şeklinde hitap ediyor. Şimdi de boy, soy tartışması yapıyorlar.