info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mahalleden Sahaya Projesi Devam Ediyor

Edirne’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün geçtiğimiz yıl başlatmış olduğu “Mahalleden Sahaya” isimli proje bu yıl da devam ediyor.

Edirne’de yaşayan çocukları spora teşvik amaçlı başlatılan projeye Edirne Valisi Hasan Duruer’de katıldı. “Mahalle’den Sahaya” projesi kapsamında Saraçhane’de bulunan Sarayspor tesislerini ziyaret eden Duruer, sporcularla selamlaştıktan sonra küçük kız çocuğuyla futbol oynadı. Vali Duruer tesislerde yaptığı konuşmada 7 mahalleden dezavantajlı vatandaşların çocuklarının Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün verdiği antrenörler eşliğinde spora yönlendirilmesi konusunda başlatılan çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
 
250 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR
 
Kız ve erkek çocuklarının futbol, tenis, badminton, masa tenisi ve voleybol branşlarında faaliyet gösterdiğini dile getiren Vali Duruer, "Geçtiğimiz yıl Kasım ayından beri 250 öğrenci burada eğitim alıyor. Burada en önemli olan, çocukların bir araya gelmesi, ailelerin bu işe sahip çıkması ve çocukların kötü alışkanlıklardan kurtarılması. Çocuklarımız eğer sporda başarılı olurlarsa, derslerinde de başarılı olurlar diye değerlendiriyorum. Amacımız tesislerin boş kalmaması ve herkesin spor yapabilecek duruma gelmesi. Gençlerimiz, çocuklarımız, kadınlarımız, evde oturan herkes spor yapsın, bizim hedefimiz budur" dedi.