info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mahkeme Yürütmeyi Durdurma Kararı Verdi

Fevzi Paşa Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Altındirek in "İnşaat durdurulması" açıklaması yanlış çıktı.

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na İmam Yusuf Acar tarafından yapılan şikayetin ardından Mahkemenin 'Yürütmeyi durdurma kararı alarak' Çerkezköy Belediyesi'ne gönderdiği ortaya çıktı.

İki hafta önce iki kez haberleştirdiğimiz yıkılan 'Fevzi Paşa Camisi' ile ilgili olarak yeni gelişmeler yaşandı. Cami İmamı Yusuf Acar'ın, Vakıf malı olan Fevzi Paşa Camisi'nin hiçbir yasal dayanağı olmadan Cami Derneği tarafından yıkıldığını, inşaat ruhsatı bulunmadığı yönünde Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı'na ve Tekirdağ Valiliği'ne yaptığı şikayetin ardından Fevzi Paşa Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Altındirek'de gazetemize açıklama yapmıştı. Dernek Başkanı Cami İmamı Yusuf Acar hakkında Müftülüğe şikayette bulunduklarını ve caminin inşaatının durdurulmadığını söylemişti.
 
MAHKEME KARARI BELEDİYE'YE GÖNDERDİ
 
Fevzi Paşa Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Altındirek'in açıklamalarının ardından Mahkeme'den Çerkezköy Belediyesi'ne cami inşaatına ilişkin 'Yürütmeyi durdurma' kararı gönderildiği ortaya çıktı. Mahkeme, inşaatın yapılmasını durdururken, kararın  5 metre  plana uyulmadığı için alındığı öğrenildi. Cami İmamı Yusuf Acar'ın yaptığı şikayette inşaat atalının 4 metre kaldırıma tecavüz ettiğini belirtmişti. Mahkemenin kararının ardından konunun uzmanları, bundan sonrasının büyük bir belirsizlik olduğunu, hali hazırdaki duruma göre bugüne kadar yapılan cami inşaatının yıkılması gerektiğini söyledi.
 
İMAM İÇİN MÜFETTİŞ GELDİ
 
Öte yandan Cami İmamı Yusuf Acar için Çerkezköy Müftülüğü'nce İl Müftülüğü'nden talep edilen müfettiş geldi. Müftü Mahmut Emin, geçtiğimiz hafta içerisinde talep ettikleri Müfettişlerin hem cami imamı hem de dernek yöneticileriyle temasa geçerek, ifadelerini aldığını söyledi. Müftü Emin, bundan sonra müfettişlerin vereceği karara göre hareket edileceğini söyledi. Fevzi Paşa Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Altındirek, Cami İmamı Yusuf Acar'ı Çerkezköy Müftülüğü'ne şikayet etmişti.