info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara Belediyesinden Örnek Davranış

Vatandaşına Sahip Çıktı

Malkara Belediyesi olarak yaşlı, engelli, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza sahip çıkıyor ve her koşulda yanlarında oluyoruz. Malkara Belediyesi Zabıta Ekipleri ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce düzenli olarak periyodik aralıklarla tespitlerini ve takiplerini yapıp yardımlarda bulunuyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza TOGEM’den kıyafet ve ev eşyası yardımı veriyoruz. Çalışamayacak durumda olan vatandaşlarımıza ise gerek ekmek yardımı gerek asker aile yardımı gerekse malzeme ve erzak yardımlarında bulunuyoruz.

Malkara Belediyesi Zabıta Ekiplerince tespit edilen bir vatandaşımızın daha yanında olduk. Fen İşleri Müdürlüğü, Su İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün çalışmaları ile Hacıevhat Mahallesi Erenler Semti’nde ikamet eden bir vatandaşımızın daha tüm ihtiyaçlarını giderdik.

Yaptığımız araştırmaya göre 9 kızı 1 oğlu olan 1940 doğumlu Naciye Çalışkan isimli vatandaşımızın Tekirdağ’ın Şarköy İlçesinde yaşayan kızının yanında kaldığını ve Belediyemizden ekmek yardımlarını almak için Malkara’ya döndüğünü, yeşil kartının bulunduğunu tespit ettik.  Burada sürekli yaşamayan Naciye hanımın geldiğinde sıcak bir evi olması için, yardımda bulunduğumuz tüm vatandaşlarımız gibi evini derleyip toparlayıp bakımını yaptık.

Bölgede yapılan alt yapı kanalizasyon çalışmaları esnasında yüklenici firma tarafından tüm su borularının koparıldığı, evlere bağlı su borularının Belediyemizin Su İşleri ekipleri tarafından tamiratı yapılıp, bölgede bulunan evler tek tek gezilerek tüm evlerin sularının aktığı tespit edilmiştir. Yine de Su İşleri ekiplerince su şebeke hattı kontrol edildi. Vatandaşımızın bu konuda herhangi bir mağduriyetinin olmadığını gördük. Fen İşleri Ekipleri tarafından binanın boya, badana, baca, cam, kapı tamiratı yapıldı. Belediyemizce temizlenen, bakımı yapılan, sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilen evin eşyaları, yatak, yorgan, mutfak malzemeleri gibi akla gelebilecek tüm ihtiyaçları Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı kuruluş olan TOGEM’den tedarik edildi.

Başkan Birol KAYA ve beraberindekiler Naciye ÇALIŞKAN’ı ziyaret ederek Belediyenin her zaman yanında olduğunu ifade ettiler. Başkan KAYA “Belediye olarak yardıma ihtiyacı olan her vatandaşın yanındayız. Belediyecilikteki temel amacımız; dürüst, hesap verebilir, sosyal, katılımcı, güvenilir, şeffaf belediyecilik anlayışımızla, Malkara’mızın sorunlarını çözmek, Malkara’nın önünü açarak hedeflerimize ulaşmaktır. Ekibimizle gece gündüz çalışıyoruz. Halkımızın huzur ve refahı için; Belediyemizin tüm imkânlarını en etkin ve verimli şekilde siz değerli halkımıza kullandırmak görevimizdir. Bu bizim sosyal sorumluluğumuzdur. Biz sadece Naciye teyzemizin değil ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.

Evinin temizlenip yenilenmesiyle memnuniyetini hayır dualarıyla ifade eden Naciye ÇALIŞKAN daha önce hiç kimseden bu şekilde yardım görmediğini ve sahip çıkılmadığını söyledi. Başkanımıza ve emeği geçen tüm personele sağlık, mutluluk, uzun ömür dileyerek Belediyenin her zaman yanında olacağının sevincini yaşadı.

Malkara Belediyesi olarak fakir, yaşlı, engelli, çalışamayan, yardıma ve bakıma muhtaç tüm vatandaşlarımızı tespit edip, onlara ulaşmaya devam edeceğiz.