info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara Belediyesine Ambalaj Atığı Toplama Aracı

Trakya Kalkınma Ajansı‘nın 2011 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunan “MALKARA HEP KAZANIYOR” projesinde geri dönüşüm faaliyetlerinde kullanılmak üzere 1 adet çıplak şase kamyon TEMSA Yetkili Satıcısı Tufanlar Otomotiv tarafından getirilerek Malkara Belediyesi’ne teslim edildi.

Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Belediyemize kazandırılan kamyonet Mitsubishi 2013 CANTER TF B 75 MT modeli olup, azami yüklü ağırlığı 7,5 ton’dur. Bu araç ile ilçemizde geri dönüştürülebilen atıklar toplanılarak Belediyemiz Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisinde çöp toplama hizmetinden tamamen ayrı bir şekilde kullanılacaktır.
 
Ambalaj atıklarının toplanarak geri dönüşüm firmalarına verilmesi ile Malkara’nın yaşanabilir örnek bir ilçe olma yolunda bir adım daha ileriye gittiğini, ambalaj atıklarının cam, plastik, metal, kağıt ve kompozit gibi malzemelerden imal edildiğinden dolayı geri dönüşebilir nitelikte olduğunu, geri dönüştürülebilmesi için gelişmiş ülkelerde olduğu gibi kaynağında çöpten ayrı olarak toplanması ve temiz bir şekilde geri dönüşüm endüstrisine ulaştırılması gerektiğini” söyledi.