info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara da 29 Kaçak Yakalandı

Tekirdağ ın Malkara İlçesi nde, Türkiye ye yasadışı yollardan girerek Avrupa ülkelerine kaçmak isteyen Filistin, Somali ve Burma uyruklu 3 ü kadın toplam 29 kaçak yakalandı.

Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde, Türkiye'ye yasadışı yollardan girerek Avrupa ülkelerine kaçmak isteyen Filistin, Somali ve Burma uyruklu 3'ü kadın toplam 29 kaçak yakalandı. Onları taşıyan minibüsteki 2 kişi ise kaçtı.

İstanbul'dan aldığı kaçakları Edirne'nin Keşan İlçesi'ne getirmek isteyen 34 PAN 50 plakalı minibüs, Malkara İlçesi'ne geldiğinde polis ekiplerinde şüphe üzerine durdurulmak istendi. Karşılarında polisi gören sürücü ve yanındaki kişi, minibüsü Malkara Küçük Sanayi Sitesi girişinde bırakıp yaya olarak kaçtı. Minibüste yapılan incelemede Türkiye'ye yasa dışı yollardan giriş yaparak Avrupa ülkelerine gitmek isteyen 3'ü kadın 14 Filistinli, 6 Somalili ve 9 Burmalı kaçak yakaladı.

Minibüs içerisinde yapılan aramalarda ise Yunanistan sınırındaki Meriç Nehri'ni geçmek için kullanılması planlanan 4 şişme bot, 4 bot küreği, bot şişirmede kullanılan 2 pompa, can yelekleri ve el fenerleri ele geçirildi.

Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek ifadeleri alınan 29 kaçak sınır dışı işlemleri için Kayı Köyü barınma evine yerleştirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, polis minibüsü bırakarak kaçan iki kişinin peşine düştü.