info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara’da Toplanan Kurban Derileri Yakıldı

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde Kurban Bayramında toplandığı iddia edilen kurban derileri kimliği belirsiz kişi ve ya kişilerce boş bir araziye atılarak yakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kurban Bayramında vatandaşların kestikleri, kurbanların derilerini toplayan kimliği belirsiz kişi veya kişiler, topladıkları koyun, inek, boğa ve keçilerin derilerini Gazibey Mahallesi Kurt Dere Mevkiine getirip buradaki boş araziye atarak yaktılar. Bir kısmı yanan kurban derileri çevreye koku salmaya başlayınca çevredeki vatandaşlar tarafından fark edilince tepkiye neden oldu.
 
Kurban derilerinin yakıldığını gören vatandaşlar yaşanan bu durum karşısında şok olduklarını belirterek, "Bizlerden yardım amacıyla toplandığını sandığımız derileri bu şekilde görünce çok üzüldük. Niye bizleri kandırıyorlar? Madem ki toplayan kişiler bu durumun altından kalkamayacaklar niye böyle bir deri toplama işine giriyorlar? Yetkililerin bu olaya duyarsız kalmamasını istiyoruz" dediler.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Mahmut Halal ise yaşanan bu olaydan bilgisi olmadığını belirterek, belediye ile ilgili yazışmaların yapılacağını ve gerekli incelemelerde bulunulacağını söyledi.