info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Marmara Denizi Projesi Sonuçlandı

Erdal-Sevinç İnönü Vakfı tarafından gerçekleştirilen, Marmara Denizi nin değişen oşinografik şartlarının izlenmesi Marem projesi çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen araştırmalar sonuçlandı.

Tekirdağ Belediyesi nin de destek verdiği araştırmaların sonuçları Belediye Meclis Salonu nda gerçekleştirilen bir toplantı ile basına duyuruldu. Araştırma sonuçları ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Dinçer Gülen ve Hidrobiyolog Levent Artüz, Tekirdağ Bölgesi nin oşinografik verileri göz önüne alındığında Marmara Denizi ndeki oksijen değerlerinin suda olması gereken değerlerin altında olduğunu, Marmara Denizi için bölgede gerekli önlemlerin alınıp çevre mevzuatı çerçevesince atık uzaklaştırma metodlarının benimsenmesi gerektiğini söylediler.

Araştırmaların verilerinin kendileri için bir dayanak oluşturacağını belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ta, "Tekirdağ Belediyesi olarak biz, Marmara Denizi nin temizliği konusunda üzerimize düşen çalışmaları yapma gayreti içerisindeyiz. Özellikle bir turizm kenti olmasını hedeflediğimiz Tekirdağ da deniz temizliği son derece önemli. Bu anlamda biyolojik arıtma için proje çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor" dedi. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Eyüp Yiğiter, Haldun Güler, Mehmet Özen ve Sinan Çetiz in yanı sıra Erdal-Sevinç İnönü Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Güneş Gürseler de katıldılar.