info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mavi Bayraklı Denize Tatilci Akını

Marmara Bölgesi nin tek mavi bayraklı plajına sahip Tekirdağ ın Şarköy ilçesine, son 5 günde 10 binin üzerinde yerli ve yabancı turist akın etti.

 

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesi ve okulların kapanmasının ardından Şarköy'de turizmin hareketlendiğini belirtti.
 
Son 5 gün içinde Şarköy'e 10 binden fazla tatilcinin geldiğini belirten Altınok, turizm hareketinin daha da hızlanarak devam etmesini beklediklerini ifade etti.
 
Şarköy'ün Marmara'nın tek mavi bayraklı ilçesi olduğunu anlatan Altınok, şunları söyledi:
 
''Şarköy, temiz denizi, astım hastalığına iyi gelen havası ve İstanbul'a 2 saat gibi yakın bir mesafede bulunması nedeniyle, turizm açısından her yıl gelişerek büyümekte. Şarköy sahilleri, yaz mevsiminde aldığı poyraz ile su sporları açısından son derece uygun. Rüzgar sörfü, dalış, deniz keyfi, doğa sporları ve yamaç paraşütü imkanları sunan Şarköy'ün, temiz denizi ve kumsalları, gün geçtikçe daha da ilgi çekmekte. Üzümü, şarabı,zeytin yağı ve her çeşit deniz ürünleri ile kendini kanıtlamış olan Şarköy'ü Trakya'nın bodrumu yapmak için başlattığımız çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kış mevsiminde 17 bin olan nüfusun, bu sezon 150 bini aşmasını bekliyoruz.''