info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mehtap Öğretmen in Yürüme Sevinci

Tekirdağ dan Ankara ya gelirken, geçirdiği trafik kazası sonucu yürüyemeyen 1,5 yıllık sınıf öğretmeni Mehtap Bakır, Kozaklı Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi ndeki tedavisinin ardından yeniden yürümeye başladı.

 

Tekirdağ'dan Ankara'ya gelirken, geçirdiği trafik kazası sonucu yürüyemeyen 1,5 yıllık sınıf öğretmeni Mehtap Bakır, Nevşehir İ.Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'ne bağlı Kozaklı Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi'ndeki tedavisinin ardından yeniden yürümeye başladı. 
 
Tekirdağ'ın Saray İlçesine bağlı Büyükyoncalı köyü İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni Mehtap Bakır, 23 Ocak 2009 tarihinde Ankara'ya gitmek üzere Tekirdağ'dan bindiği otobüsün devrilmesi sonucunda iki ayağından sakatlanınca, yürüme yeteneğini kaybetti. Mehtap Bakır, geçirdiği kaza sonrasında hiç yürümeyeceğini düşündüğü bir anda İnternetden öğrendiği Kozaklı Fizik Tedavi Merkezi ile yeni bir umut bulduklarını söyledi. 
 
"İlk dönemdeki tedavim süresince doktorlara ne zaman yürüyebileceğimi sorduğumda 'Yaşadığına dua et' diye cevap alıyordum. Geçirdiğim kaza benim için tam bir yıkım oldu.1,5 yıllık öğretmendim ve çok sevdiğim öğrencilerime bile doyamamıştım. Çünkü öğretmenliği, çocuklarıma bir şeyler öğretmeyi çok seviyordum. 3 aylık Ankara'daki fizik tedavi sonrasında belirli bir aşamaya gelmiştim, ama halen yürüme ile ilgili ciddi sorunlarım vardı. 1 yıl süre ile tedavi gördüm. Daha sonra İnternette Kozaklı ilçesinde Lokomot cihazının da bulunduğu fizik tedavi merkezinin olduğunu öğrendim buraya geldim. Buradaki ilk tedavim yaklaşık 3 ay sürdü. Azim, özgüven ve cesaretin yanında fizik tedavide oldukça etkin olan egzersizleri düzenli olarak yaptım. Yürümeyi destekleyici Lokomot cihazının büyük etkisini yaşadım. Buraya ilk geldiğimde dizlerim kesinlikle beni taşımıyordu. Tekerlekli sandalyeden başka bir yere destek olmaksızın geçemiyordum, şimdi koltuk değneklerimle yürüyebiliyorum.Uzun süreli bir tedavi bu,ama en çok öğrencilerimi özledim. Kurban bayramının ardından yeniden tedaviye başlayacağım ve bu tedavimin ardından ailemle hiçbir destek olmaksızın yürüyerek çıkabileceğime inancım sonsuz" dedi. 
 
Fizik Tedavi uzmanı Dr. İsmet As, 60 seanslık bir tedavi ile öncelikli olarak bacak kaslarının güçlendirici egzersizler ile Mehtap öğretmenin yürüme becerisi kazanmasının sağlandığını; bunda Lokomot cihazının önemli bir rol oynadığını belirtti. As, "Hastamız buraya geldiğinde kesinlikle dizini harekete geçiremiyordu. 60 seanslık bir tedavi süreci ile koltuk değneklerinin de yardımıyla yürüyebilir hale geldi." diye konuştu. 
 
Mehtap Bakır'ın annesi Memnune Bakır da, kızının yürüyebildiğini görmenin büyük mutluluğunu ailesi ile birlikte yaşadığını belirterek, doktorlara teşekkür etti. Anne Bakır, "En büyük hayalim kızımla hastane kapısından yürüyerek çıkıp evime gidebilmek. Bunun da kısa sürede gerçekleşebileceğine inanıyorum" diye sevincini ifade etti.