info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Merkezi Vaaz Kalkıyor

Camilerde merkezi vaaz sistemi kalkıyor. Yeni sistem ile vaazlar her camiinin kendi din görevlisince verilecek.

 

Ankara'da Birinci Vaizler Toplatısı'nda bir açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bundan böyle tek bir merkezden bütün camilere vaaz verilmeyeceğini söyledi.
 
Yeni sistemle vaizlerin artık cemaate yüz yüze vaaz vereceğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez. "1'inci aşama Türkiye'nin genelinde kendi cemaatine yüzyüze vaazedebilirim diye bize bilgi veren her görevlimiz, kendi vaazını bugünden vermeye başladı zaten" dedi.
 
2'nci aşamada ise Türkiye'deki bütün görevlilere hizmet içi eğitim verilecek. Eğitimlere Tekirdağ'da başlandı.Eğitimlerin 1 yıl içinde tamamlanması ve Türkiye genelinde yeni vaaz sisteminin devreye girmesi planlanıyor.Merkezi sistemin din görevlilerine neler kaybettirdiğine dikkati çeken Görmez şunları söyledi; 
 
"Maalesef bizim bütün potansiyellerimizi yok etmiştir. Devreye girdiği günden bugüne kadar 20 yıl geçmiş. 20 yıl içerisinde her mihrap görevlisi günde bir tane ayeti hadisi cemaati ile paylaşsaydı Kur'an ve sünnet hakkında çok güzel bir bilgi ve birikime sahip olacaktı. Biz bundan onları mahrum bıraktık."