info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Milletvekili Mustafa Balbay`dan Hükümete Gönderme

3900 Atatürk^`ün Okuduğu Kitap Sayısı Sarayın Oda Sayısı Değil

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Serhan Asker ile beraber Tekirdağ’a gelen CHP milletvekili gazeteci - yazar Mustafa Balbay, Süleymanpaşa DES otelde bir söyleşi gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, Halk TV kamerası karşısında Bursa Büyükşehir belediye başkanı ve hükümeti hedef alan açıklamalarda bulundu. Albayrak, “30 Ağustos herkesin bayramıdır. Bursa belediye başkanı kutlamak istemeyebilir, bazı siyasi partiler kutlamak istemeyebilir ama 30 Ağustos herkesin bayramıdır.

EĞER MİLLİ BAYRAMLAR OLMASAYDI, DİNİ BAYRAMLARI DA KUTLAYAMAZLARDI. Bugün Cuma hutbesinde konuşan imam, Mustafa Kemal Atatürk’ün adını ağzına almadı ve ondan hiç bahsetmedi. Bu zafer Atatürk sayesinde kazanıldı. Onlar kutlamasa da biz kutlamaya devam edeceğiz” Dedi.

Ardından söz alan CHP Milletvekili Mustafa Balbay, “Atatürk cephede en kritik anda dahi kitap okuyan modern, entellektüel ve okuyan bir insandı.3900, Atatürk’ün okuduğu kitap sayısıdır. Sarayın oda sayısı değildir. Dünyanın tanıyıp sevdiği Atatürk’ü onlar sevse ne olur, sevmese ne olur” Dedi. Son konuşmacı Halk TV Genel Yayın yönetmeni Serhan Asker, “Bursa Büyükşehir belediye başkanı 30 Ağustos’u kutlamamış, orman haftasını kutlamış.

Başkan ormana gitmiştir. Neticede ormanlarımızın da sevgiye ihtiyacı var ama Atatürk’ü Şili’den İspanya’ya, Küba’dan İngiltere’ye kadar herkes seviyor. Onlar sevse ne olur sevmese ne olur?” Dedi. Söyleşi, imza kampanyasıyla sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin