info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Milli Eğitim Müdüründen Velilere İlginç Uyarı

Kayıt parası isteyen yöneticiyi görevden alacağını söyleyen Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, “Veliler kayıt parası vermemek için okula gitmesin. Çocuğunuz otomatik olarak kaydediliyor. Veliler okul açılınca okula gitsinler.” dedi.

Kayıt parası isteyen yöneticiyi görevden alacağını söyleyen Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, “Veliler kayıt parası vermemek için okula gitmesin. Çocuğunuz otomatik olarak kaydediliyor. Veliler okul açılınca okula gitsinler.” dedi. 
Milli Eğitim Müdürü Halis İşler yeni eğitim ve öğretim dönemiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Müdürlük sınavında sözlü sınavının sonuçlarının açıklanmadığı iddiaları ile ilgili açıklama yapan İşler, “Biz Müdürlük atama puanlarını sitemizde yayınladık. Sözlü sınavının sonuçlarının açıklanmadığı iddia ediliyor. Eğer sınava girenler kendi puanlarını hesaplarsa sözlü de aldığı puanlarda çıkacaktır.” dedi.
Bu yıl Tekirdağ’da okul formalarının veliler tarafından oylanacağı bilgisini veren İşler, “Bu yıl velilerin çoğunluğu ne diyorsa o olacak. Okulların açıldığı hafta velilere serbest kıyafet mi, yoksa forma mı istediklerini soracağız. Çoğunluk serbest kıyafet derse serbest kıyafet giyilecek. Bu uygulama bu eğitim dönemine özgü olacak. Gelecek 4 yıl için de 2014 Mart ayında anket yapacağız. Bu anketten çıkan sonuç 4 yıl geçerli olacak. Okul aile birlikleri kıyafet satamayacak.” dedi.
Çerkezköy ve Saray ilçelerinin zorunlu hizmet yeri olduğunu kaydeden İşler, “Çerkezköy ve Saray zorunlu hizmet bölgesi oldu. Burada çalışanlar doğu görevini yapmış sayılacak. Burada açıklarımız var. Sürekli hızlı göç aldığı için sürekli açık olacak. Bakanlık tarafından 40 bin atama yapılacak. Bakanlık Tekirdağ’a 748 kontenjan ayırdı. Bunların kaçına atama yapılacağını bilmiyoruz. Çorlu, Çerkezköy ve Saray’da açığımız çok fazla.” dedi.
Yeni kurulan ilçelerle ilgili de bilgilendirme yapan İşler, “Yeni kurulan 3 ilçeye görevlendirme yapacağız. Valilik onayının ardından bu arkadaşlar görevlerine başlayacak. Bakanlık tarafından atama yapılıncaya kadar bu arkadaşlar görevlerini sürdürecek. Bu süre bir buçuk ay kadar sürebilir. Şuanda sistem üzerinde öğrenci bilgilerini ve öğretmen bilgilerini yeni kurulan ilçelere aktarıyoruz.” dedi.
Kayıt ve bağış parası konusunda velilere uyarı yapan İşler, “Veliden bağış ve kayıt parası alan yöneticiyi görevinden alacağız. Bunu kesin bir dille söylüyorum. Veliler kayıt ve bağış parası vermesin. Hatta parayı vermemek için okula dahi gitmesin. Zaten çocuğu sistem üzerinden otomatik kayıt yapılıyor. Veliler okula uğramasın. Okul açıldıktan sonra gidebilirler.” dedi