info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Müdüre "araba alın" toplantısı

Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü ne Toyota marka makam arabası almak için Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi nde özel eğitim kurumlarının temsilcileri ile bir toplantı yapılarak, para talep edildi.

Toplantıya özel dershaneler, etüt merkezleri, sürücü kursları, özel öğrenci yurtlarının temsilcilerinden, durumlarına göre 500 TL., 250 TL., 150 TL. gibi rakamlarda bağışta bulunmaları istendi.

Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü nün bir süre önce Toyota marka makam arabası bozuldu.

Bozulunca araba, Ankara da tamire bırakıldı.

Harekete geçen Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, Şube Müdürü Adil Özer i bu konuda toplantı yaparak, makam arabası alması için görevlendirdi.

Özer, kolları sıvayarak özel kurum temsilcileri ile Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi nde bir toplantı düzenledi.

Düzenlenen toplantıya, özel dershaneler, özel okullar, sürücü kursları, öğrenci yurtları, etüt merkezleri gibi kurumların temsilcileri davet edildi.

Toplantıda konuşan Adil Özer, makam arabasının bozulduğunu ve yine 40-50 bin TL. civarında fiyat biçilen Toyota marka özel otomobil alınarak, bu otomobilin, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü ne makam arabası olarak bırakılacağını, şayet paranın eksik kalması durumunda da bu paranın daha sonra tamamlanarak alınan yere ödenebileceğini ifade etti.

Özer, kurum temsilcilerinden özellikle dershanelerden, dershane başı 500 TL. lik yardım talebinde bulundu.

Diğer kurumların da, 500 TL. verememeleri halinde, 250 TL. ya da 150 TL. verebileceklerini duyurdu.

Bunun üzerine, birçok yerden para talebinde bulunan eğitim kurumlarından bıkan özel eğitim kurumlarından bazıları pek ses çıkartmazlarken, durumdan rahatsız olduklarını etrafa yaydılar.

Bir özel eğitim kurumu temsilcisi, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Müdürüne araba almak zorunda olmadıklarını belirtirken, Araba almanın yolu, bu olmasa gerek. diye konuştu.

Öte yandan, görüşlerine başvurduğumuz bir Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisi ise, makam arabası almak istemelerinin doğru olduğunu, ancak, özel eğitim kurumu temsilcilerinden hiçbirisini bu iş için zorlamadıklarını söyledi.

Aynı yetkili, toplantının yapıldığını ve para toplanması için 30 Nisan akşamına kadar süre verdiklerini ifade etti.