info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Devlet Hastanesi Hakkında Açıklama

Zoru Gören Basını Yalancılıkla Suçluyor

   
Muratlı’da geçtiğimiz Çarşamba Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’nun yönetiminde yapılan altı aylık faaliyet raporu idari amirler toplantısında eski belediye başkan vekilinin  devlet hastanesi hakkındaki açıklamasının şoku atlatılamadan,Şoförler  derneği başkanı Mehmet Bilgin’in yeterli bilgiye saip olmamasına rağmen mantıksız çıkışı kabul edilemez.
   
Sayın Mehmet Bilgin,kendisi ile ilgili olmayan  ve belediyenin tasarrufunda olan bir bina için,basını kulaktan dolma haber yapmakla itham eden açıklaması talihsiz bir açıklamadır.
 
Asıl halkı ve idari makamları yanlış bilgilendiren kendisidir.Yönetmekte olduğu şoförler odası bünyesindeki şoförlerden  kendisi hakkında olumsuz haber almama rağmen,kendi işini yapmayıp,şahsını ilgilendirmeyen konulara girmesini tavsiye etmem.
 
Hastane konusuna gelince; Muratlı devlet hastanesi inşaatı başlayıp,gerekli çalışma ve özen gösterilmeyince,burası hakkında Milli eğitim bakanlığına devredilme kararı alınmıştı.Bu çalışmayı kabul edemeyen Ak Parti kurucu üyelerinden rahmetli Rafet Enis ve esnaflardan terzi Ali Karakaş’ın müdahale çabaları ve girişimleri olmuştur.
   
Ali Karakaş, “Biz Muratlı’lıyız.Kar-kış demeden,Tekirdağ’a hasta götürerek hastalıkta ve doğumda hepimiz sıkıntı yaşıyoruz.Eğer Muratlı’da Devlet Hastanesi olsaydı,eşlerimiz,çocuklarımız ve birçok yakınımız hayatını kaybetmezdi.Bunun için,Muratlı’ya Anadolu lisesinden çok hastane lazımdır.”demişlerdir.Bunun üzerine,Rafet Enis’in beton firması sahibi oğlu Şerif Enis’in bizzat Ali Karakaş ile Ankara’da bunun için çaba harcadığını,bakanın önünde milli eğitime devri için imza aşamasındaki  dosyanın tekrar hastane yapımı için onaylanmasını sağladığını Sayın Mehmet Bilgin nereden bilecek? Kendine bundan pay çıkarmak yerine,başkanı olduğu derneğiyle ilgilensin.
 Bu konuda Muratlı halkı bilsin ki,bu hastane varsa,bunu Ak Parti kurucu üyesi rahmetli Rafet Enis,oğlu Şerif Enis ve Ali Karakaş’a borçludurlar.Günümüzde de hiç bir katkısı olmayan Ak Parti ilçe başkanı Sayın Ahmet Türkoğlu,açıklamalar yaparak bir şeyleri kendine mal etmeye çalışıyor.Muratlı Devlet hastanesinin tek emektarı ve katkısı bulunan saydığım üç kişidir.Aksini iddia eden basını yalancılık veya kulaktan dolma haber yapmakla suçlayanlar,belgelerini alıp gelsin.Ben de dahil,herkes haddini bilecek.Halkın huzurunda mesnetsiz konuşmaya kimsenin haddi yoktur.
Kaynak : Murat Ürtekin