info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı İlçesinde 2.Ürün Tohumluk Kuru Fasulye Hasadı Yapıldı

Trakya’da sulanabilir tarım alanlarında kış döneminde yetiştirilen buğday, arpa, fiğ, kanola gibi ana ürünlerin hasadından sonra aynı tarlada yazlık ikinci bir ürün yetiştirme imkanı bulunmaktadır.

Bir bölgede ikinci bir ürün yetiştirilmesi düşünüldüğünde o bölgede sonbahar ilk don ve kırağının düştüğü tarih önemlidir. Bölgemizdeki ilk don ve kırağı tarihleri göz önüne alındığında anıza kuru fasulye ekilerek bir ürünün daha ikinci ürün olarak yetiştirilmesi ve münavebeye katılması çalışmaları doğrultusunda; Namık Kemal Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan ORAK hocamızın çeşit önerisi ile Karadeniz Araştırma Enstitüsünden getirilen 50 kg Zülbiye çeşidi kuru fasulyenin 17 Haziran 2013 tarihinde ilçemiz Yeşilsırt köyüne ekimi yapılmıştı. Çok güzel bir gelişme gösteren kuru fasulyenin hasadı yapılmış olup, toplamda 1400 kg ürün alınmıştır. Böylece kuru fasulyenin ilçemiz için 2. ürün olarak ekilmesinin uygun olacağı çiftçimize gösterilmiştir. Alınan bu ürün tohumluk olarak kullanılacaktır. Önümüzdeki yıl ilçemizde yaklaşık 150 dekar 2. ürün kuru fasulye ekimi yapılması planlanmıştır. 
 
Tüm tarımsal konularda olduğu gibi ekiminden hasadına kadar bizlere yardımcı olan Muratlı Ziraat Odası Başkanlığı'na da teşekkür ederiz."dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin