info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlıda Sıradışı Bir Bayram

Muratlı Halkı Kaymakamı Ayakta Alkışladı

Muratlı şehir stadyumunda, halkın yüksek katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlandı. Diğer bayramlara nazaran, ilklerin yaşandığı bu bayram kutlamasında kutlamalara Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu damga vurdu.

 
Bir gün önce çelenk koyma töreninde tüm partilerin bir arada dostluk ve dayanışma içinde birlik görüntüsü sergilemesi, Muratlı şehir meydanında barışı simgelemek için güvercinlerinin uçurulması ve kaymakamlık tarafından Muratlı sanayi düğün salonunda verilen resepsiyonun ardından, güne Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu’nun konuşması büyük bir anlam kattı. 
 
Halkı selamlama ve İstiklal marşının ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapmak için kürsüye çıkan Kaymakam Mahmut HERSANLIOĞLU, “ Büyük Türk milletinin, bilge bir liderle, halkın iradesine bağlı bir nefesle, yeniden dünyaya ben varım dediği Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun. Ulusumuzun kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kıymetli yol ve silah arkadaşlarını, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne kadar devletimiz, milletimiz için çaba sarf eden ve ebediyete intikal eden büyüklerimizi rahmetle, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne milletimiz, devletimiz, bayrağımız, vatanımız, namusumuz için ebediyet şerbetini içmiş şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum.
 
 
Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önce, Osmanlı İmparatorluğunun son dönemini incelersek, İmparatorluk batılı ülkelerinin gözünde hasta adam pozisyonunda ve onların bütün ittifakları, Şark meselesi üreterek, Türk’ü gelmiş olduğu coğrafyalara sürmelerin peşinde olan bir devletler bütünüyle karşı karşıyaydı. Osmanlı-Rus savaşıyla başlayan geri çekilme, bugün yüzüncü yılını andığımız Balkan Savaşlarıyla da devam etmiş, evladı fatihan olarak balkan savaşlarına gönderdiğimiz bütün insanlarımız, bu medeniyetin çocukları, geri çekilmek zorunda kalmışlar.
 
Büyük Türk milleti, hâkimiyetini sürdürdüğü bütün coğrafyalarda, hiç kimsenin diline ve dinine karışmazken, sadece coğrafyaları değil, gönülleri de fethederken, onlarla yaşayanlar ve onların emperyalist güçleri evladı fatihan dediğimiz insanları geri çekilirken tarihin en büyük soykırımına tabi tutmuşlardır. Bunların canlı örnekleri sizlerin dedeleri, nineleri, babalarıdır. Onları da rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Emperyalist güçler, Türk yurdunu işgale hazırlanırken, tarihin her devrinde olduğu gibi, bağımsızlığı yad etmiş Büyük Türk milletinin kıymetli evladı Mustafa Kemal ATATÜRK, bu durumu silah arkadaşlarıyla birlikte kabul etmeyerek, kendini bir vesileyle Anadolu coğrafyasına atıyor. Anadolu coğrafyası yer yer başlamış Kuvayi-Milliye hareketini organize ederek Türkiye Büyük Millet Meclisini kuruyor. TBMM, yurdun her tarafından gelen destekle büyük Türk ordusunu kuruyor ve kurtuluş savaşını veriyor. Sevgili gençler, Kurtuluş savaşı, bu milletin emperyalizme verdiği savaşın kutlu bir mücadelesidir.
 
Bunu lütfen unutmayın. Emperyalist güçler, bugün dünyanı her yerinde hâkimiyetlerini sürdürmek isterken, bizim coğrafyamızda da birtakım oyunlar oynamaya çalışıyor. Mustafa Kemal ATATÜRK Türk milletinin karakterine uygun en iyi yönetim olarak Cumhuriyeti kurarken, Türk milletinin beş bin yıllık Türk tarihini kendisine referans alıyor. Cumhuriyetin kazandırdıklarını mutlak surette yeni nesillere anlatmak zorundayız. Cumhuriyet, vatan toprağının her karışının imar edilmesi hareketidir, vatanda yaşayan tüm insanların gönüllerinin şenlenmesidir.
 
 
CUMHURİYET HALKIN İKTİDARIDIR, HALKIN İRADESİDİR. Türkiye Cumhuriyeti devleti, devraldığı mirasıyla birlikte,89.yılını kutladığı Cumhuriyet bayramında, bugün dünyanın 16.büyük ekonomisidir. Bu bize yetmez. Dünyanın en büyük ekonomisi olmak zorundayız. Sevgili gençler, Türkiye Cumhuriyeti devleti, bütün varını-yoğunu sizlere harcıyor. Bizim sizlerden beklentimiz milli değerlerimize sahip çıkıp ülkemizi daha ileri seviyelere götürmenizdir. Anne babalarınızın çabası bunun içindir. Biz güçlü oldukça, insanlığa sevgi, saygıyı hakim kılacağız. GELECEKTE TÜRKİYE DAHA GÜÇLÜ OLACAK.
 
BUNA KALBEN İNANIYORUZ. BU DUYGU VE DÜŞÜNCELERLE HEPİNİZİN CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLUYORUM. YAŞASIN BÜYÜK TÜRK DEVLETİ, YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” sözleriyle zaman zaman coşkulu alkış ve ıslıklarla kesilen konuşması sonunda ayakta alkışlandı. Halkın birçoğunun kaymakamın konuşması sırasında duygulanıp ağlaması gözlerden kaçmadı. Konuşmanın ardından Türkiye’nin yedi bölgesini temsilen oyunlar oynandı. Oyunlar sonunda şimdiye kadar hiç yapılmamış bir şey yapılarak, Kaymakam, garnizon komutanı ve belediye başkanı eşlerin öğrenciler tarafından çiçek buketi sunulurken, Kaymakama da Türk bayrağı hediye edildi. Tören sonunda stada inen kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu ve belediye başkanı Nebi Tepe, Mithatpaşa İlköğretim okulu ve Metem halk oyunu ekibiyle Tekirdağ karşılaması oynadı.
 
Kutlama, gece fener alayı ve gençlik konseriyle son buldu.
 
Kaynak : Murat Ürtekin