info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı’da Skandal!

Chp Kadın Kolları Seçimine Şaibe Bulaştı

Cumhuriyet Halk Partisi, tüm yönetimlerde seçim sürecine girerken, Muratlı’da da 20 Kasım günü toplanan CHP teşkilatı, ilçe başkanlığı, kadın kolları başkanlığı ve gençlik kolları başkanlığında uzlaşarak tek adayla girme kararı aldı.
21 Kasımda ilçe başkanlığı sonuçlanınca, belediye başkan yardımcısı Güler Aktaş devreye girerek, Muratlı belediye meclis üyesi Ali İhsan Onur’un eşini çağırarak, aday olmasını söyledi.
Prosedür ve etik olarak, yeni çıkacak adayı, ilçe kadın kolları başkanı Fatma Ürtekin’e bildirmesi gerekirken, BİZZAT BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI GÜLER AKTAŞ’IN İL KADIN KOLLARI BAŞKANINI ARAYARAK, ‘BİR ADAYIMIZ DAHA VAR DİYEREK SEÇİME MÜDAHALE ETMESİ, ŞAİBEYE NEDEN OLDU.
 
İlk önce mevcut başkan Fatma Ürtekin, listesinde başkan yardımcısı yazılan BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ALİ İHSAN ONUR’UN EŞİ KIYMET ONUR’A başkan olması için teklif götürmüş,”yapamam cevabını almıştı.
Belediye başkan yardımcısı Güler Aktaş ve Ali İhsan Onur’un, Kıymet Onur’un istememesine rağmen, üyelerle irtibata geçerek, seçime müdahale etmesi, “BELEDİYE İDARECİLERİ KADIN KOLLARI SEÇİMİNE MÜDAHALE EDEREK ŞAİBE BULAŞTIRDI” denmesine neden oldu.
Bu konuda düşüncelerini açıklayan başkan Fatma Ürtekin, “kadın üyelerimize kaybetmedim. Belediye başkan yardımcısı Güler Aktaş ve belediye meclis üyesi Ali İhsan Onur’a karşı kaybettim. Partimizin kadın kollarına başkan yardımcısı ve meclis üyesi gölge düşürmüştür. Bana destek veren ve bu duruma tepki gösteren, yanımda olan herkese teşekkür ederim.”dedi.
 
GÜLER AKTAŞ KİMDİR?
Basit bir ADD üyesiyken, seçimde aleyhine çalıştığı Fatma Ürtekin tarafından kadın kolları başkanlığına destek verilen, belediye meclis adaylığı ve başkan yardımcılığı yolunda Fatma Ürtekin tarafından destek verilerek o makama gelmesine katkıda bulunan kişinin karşısına aday çıkaran kişidir. Ayrıca, Anadolululara önyargılı davranarak tepki gören, Kaymakamlık insan hakları toplantısında bu yönde sözleriyle Muratlı Anadolulular derneği başkanı Burhan Sezgin tarafından tepki gösterilen, Fatma Ürtekin’i de bu yüzden istemeyen kişidir.(Fatma Ürtekin Sivaslıdır)
 
ALİ İHSAN ONUR KİMDİR?
Mustafa Sarıgül’ün Deniz Baykal’ın karşısına çıktığı dönemde, Muratlı’da Sarıgülcüler olarak kurulan grubun parti tarafından ihracı gündemdeyken istifa edenlerden biri olup,7 Haziran genel seçimi öncesi, parti aday adaylığı seçimi esnasında Şu anda milletvekili olan Dr.Candar Yüceer aleyhine kulis yapan, son kadın kolları seçiminde eşinin seçilmesi için belediye başkan yardımcısıyla seçime müdahale eden kişidir.
Muratlı belediye başkanı Nebi Tepe ve Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’ın, üst düzey belediye yöneticilerini seçime müdahalesine ne tepki vereceği merak ediliyor.
Kaynak : Murat Ürtekin