info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Nkü Başarı Sıralamasını Yükseltti

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında 50. sıraya yükseldi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü URAP (Akademik Performansa Göre Üniversite Sıralaması) biriminde geliştirdiği bilimsel metotlara göre, 2010 ve 2012 yıllarında yayımlanan akademik performans sıralaması dikkate alındığında, NKÜ’nün bu iki yılda devlet üniversiteleri genel sıralamasında 54. sıradan 50. sıraya; 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasındaki sıralamada 8. sıradan 3. sıraya; tıp Fakültesi olan üniversiteler genel sıralamasında 47. sıradan 46. sıraya ve tüm üniversiteler sıralamasında ise 66. sıradan 60. sıraya yükseldiğini açıkladı.
 
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde 2009 yılında kurulan URAP Araştırma Laboratuarı her yıl yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için sonuçlarını kamuoyu ile paylaşıyor.
NKÜ’den yapılan açıklamada “Çalışmalar sonucunda elde edilen veriler ile üniversitelerin kendi akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilmesine ve belirlenen kriterlere göre gelişmeye açık yanlarını fark etmelerine yardımcı olan URAP sonuçlarına ulaşabilmek için http://tr.urapcenter.org adresini ziyaret edebilirsiniz.” denildi.