info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

NKÜ de Balkan Senfoni Orkestrası Konser Verdi

NKÜ de Balkan Senfoni Orkestrası Konser Verdi

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Balkan Senfoni Orkestrası, Çarşamba akşamı NKÜ  Piramit Salon’da Şef Doç. Dr. Aminbay Sapayev önderliğinde konser gerçekleştirdi.

Konsere NKÜ  Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Süleyman Sırrı Güner, NKÜ  öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Süleyman Sırrı Güner, “Üniversitenizin davetinden çok memnun olduk. Kardeş Üniversite olarak gördüğümüz üniversiteye konser vermeye geldik. Orkestramız, öğretim üyelerinden ve öğrencilerden toplam 54 kişiden oluşan bir orkestradır. Konserlerimizde orkestramız Barok, Klasik, Çağdaş ve Romantik Dönem bestecilerinin eserleri icra ediyor. Orkestramız, yurt içinde ve yurt dışında konserler vermektedir” dedi.

Konserin ardından, NKÜ  Rektörü Prof. Dr. Şimşek, Şef. Doç. Dr. Aminbay Sapayev’e günün anısına plaket ve çiçek; Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş ise  Prof. Dr. Süleyman Sırrı Güner’e plaketini takdim etti.

NKÜ  Rektörü Prof. Dr. Şimşek, “Bize böyle keyifli bir gece yaşatan Balkan Senfoni Orkestrası’na teşekkür ediyorum. Biz de NKÜ de böyle bir ekip kurmak istiyoruz” dedi.