info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Nkü Rektörü Şimşek İle Patrice Lallemand Görüştü

EMaVE Konsorsiyum Üyesi olan Sup Agro’nun (Fransa-Montpellier) Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Patrice Lallemand, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i makamında ziyaret ederek, Erasmus öğrenci değişim Programı sözleşmesinin yenilenmesi ve Vinifera Euro Master Programının alt yapısının oluşturulması ile ilgili görüşmelerde bulundu.

Eğitim Mühendisi Lallemand, ziyaret amacının uluslararası ikili işbirliği çerçevesinde Erasmus Programı sözleşmesini yenilemenin yanında Vinifera Euro Master Programı içerisinde sofralık üzüm yetiştiriciliği konusunda yeni oluşturulması planlanan bir projenin alt yapısını önümüzdeki Mart ayına kadar hazırlayıp, Avrupa Birliği paydaşlarına teklif etmek olduğunu vurguladı. Lallemand, “Üniversitenizi yakından takip ediyorum. Genç bir üniversite olmasına rağmen oldukça hızlı gelişiyor. Buradaki olanakları inceledim. Programa katılacak olan yabancı öğrencilerin Namık Kemal Üniversitesinde zorluk çekmeyeceklerini, hatta çok seveceklerini düşünüyorum” dedi.
 
Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Öğrencilerimizin eğitimlerine önem verdiğimiz kadar yabancı dillerinin gelişmesine de Üniversite olarak büyük önem veriyoruz. Bu anlamda yurt dışındaki eğitim kurumları ile sürekli işbirliği halindeyiz. Değişim programlarının SupAgro Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Patrice Lallemand’ın ziyaretinden memnun olduğumu belirtmeliyim” sözleriyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Yapılan çalışmaları destekliyoruz. Erasmus sözleşmesinin yenilenmesinin yanında Üniversitelerimiz arasında yeni programların oluşturulması için ne gerekiyorsa Üniversite olarak elimizden geleni yapacağız“dedi.
 
Patrice Lallemand NKÜ ERASMUS Koordinatörü Prof. Dr. Nuray ÖZER ile de görüşmelerde bulundu. Görüşmede fakültelerin her ikisinde de bulunan tüm bölümler (Bahçe Bitkileri, Gıda Mühendisliği, Tarla Bitkileri vb.) ile Erasmus çerçevesinde karşılıklı öğrenci değişimi yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca bu işbirliği çerçevesinde Yüksek Lisans ve Doktora seviyesinde de karşılıklı öğrenci değişiminin yapılabileceği konularında görüş birliğine varıldı. Lallemand bu programlar tamamlandığında katılımcı öğrencilerin çifte diploma alabileceğini vurguladı.
 
Namık Kemal Üniversitesi Şarköy Meslek Yüksekokulu Şarap Üretim Teknolojisi öğrencileri için ise Sup Agro’da (Fransa-Montpellier) bir Önoloji lisans tamamlama programı oluşturulması çalışmaları başlatılmıştır. Gerçekleştirilmesi düşünülen ve çalışmalarına başlanan programda, Fransa’da bulunan bir Önoloji Meslek Yüksekokulu’nda 1 yıl süre ile yabancı dil eğitimi ve alanı ile ilgili dersler alınacak ve hazırlık aşaması tamamladıktan sonra Sup Agro’ya geçilerek bir yılda lisans eğitimi tamamlanacaktır.
 
Ziyarette NKÜ Şarköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Elman Bahar ve NKÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlknur Korkutal da bulundu.