info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

NKÜ Uluslararası Bahar Şenliği Coşkulu Başladı

Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası Bahar Şenliği, Ziraat Fakültesi önünde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Namık Kemal Üniversitesi  Uluslararası Bahar Şenliği, Ziraat Fakültesi önünde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Törene Namık Kemal Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Pakistan Lahor Veterinerlik ve Zootekni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talat Naseer Pasha, Bulgaristan Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ivan Vashin, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, tüm idari ve akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’in Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykelinin önüne Namık Kemal Üniversitesi  çelengini koymasının ardından, Namık Kemal Üniversitesi  Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Emin Kocaman’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Emin Kocaman, üniversitelerin görevinin sadece eğitim-öğretim yapmak olmadığını, öğrencilerin sosyalleşmesi için de etkinlikler yapılması gerektiğini söyledi. Emin Kocaman, bu anlamda bizlerin sosyalleşmesine bahar şenliklerinin önemli katkılar sağlayacağının altını çizdi.

Namık Kemal Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ise açılış konuşmasında katılımcılara duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra, Namık Kemal Üniversitesi  olarak, aralıksız devam eden eğitim ve araştırma çalışmalarımızla birlikte öğrencilerimize kaliteli bir eğitim verirken, aynı zamanda öğrencilerimizin sosyal ve kültürel yönlerinin güçlü olması gerektiğine inandıklarını, bu anlamda, basketbol, tenis, voleybol gibi spor kulüplerinin yanı sıra halk dansları, Latin dans, tiyatro gibi kültür içerikli kulüplerimizde öğrencilerimizin seçkin eğitmenleriyle düzenli çalışmalarını sürdürmelerini temenni ettiklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, öğrencilerimizden gelen istekler doğrultusunda şekillenen şenlik programında konferanslara, amatör grup performanslarına, halk oyunları ve dans ekiplerinin gösterilerine, yarışmalara, sergilere, sanatsal etkinliklere, spor müsabakalarına, söyleşilere ve daha pek çok etkinliğe yer verdiklerini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Uluslararası Bahar Şenliği Afiş ve Slogan Yarışmasında” birinci olanların ödülleri verildi.

Namık Kemal Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, slogan kategorisinde birinci olan Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Habibe Gökçe ve afiş kategorisinde birinci olan Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğrencisi Sefa Küçük’e ödüllerini verdi. Havanın yağışlı olması sebebiyle törenin buradan sonraki kısmı piramit salonda devam etti.

Ödül töreninden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bandosu kısa bir gösteri yaptı ve Piramit Salon’da Namık Kemal Üniversitesi  Bulgaristan, Makedonya ve Kosova’dan gelen öğrenciler Balkan halk oyunları gösterisi yaptılar.

Balkan halk oyunları gösterisinin ardından Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Namık Kemal Üniversitesi öğrenci topluluklarının stantlarını dolaşarak, öğrencilerin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Üç gün (15-16-17 Mayıs) sürecek Uluslararası Bahar Şenliğinde, halk oyunları ve dans gösterileri, söyleşiler, spor müsabakaları, yarışmalar, turnuvalar, film gösterimleri ve konserler gibi birçok etkinlik yer alacaktır.