info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ödüllü Resimler Nkü’de Sergileniyor

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cevat Atalay’ın “Yazıtlar” konulu resim sergisi açıldı.

Sergide Atalay'ın yurt dışında ödül almış 2 resmi de sergileniyor. Serginin içinde geleneksel duyarlılıktan yararlandıklarını dile getiren Atalay, sergide 45 çalışmasının olduğunu söyledi.
 
Namık Kemal Üniversitesi Merkezi Derslikler Sergi Salonu’nda gerçekleşen açılışa Üniversite Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şefik Kurultay ve Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı. 
 
Yrd. Doç. Dr. Cevat Atalay sergi açılışında yaptığı konuşmasında sergilenen çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sanatsal faaliyetlerin artarak devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Atalay, “Eserlerimin sergilenmesinde emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimiz sunuyorum. Yazıtlar konusunda açılmış bir sergi. Serginin içinde geleneksel duyarlılıktan yararlandık. 45 tane çalışma var. Sergi içerisindeki çalışmaların hepsi yağlı boya. 2011 yılından beri aktif olan çalışmalarım var. Biraz daha evrensel özellikler taşıyor. Namık Kemal Üniversitesi'nde açtığım bu sergide ödül almış çalışmalarım var. Örneğin 2 tanesi yurt dışında ödül aldı” dedi.
 
Rektör Şimşek ise, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin kurulmasıyla sanatsal faaliyetlerin arttığını söyledi. Şimşek, “Önümüzdeki süreçte Güzel Sanatlar Fakültesi'nin diğer bölümlerinin de açılmasıyla üniversitemiz sanatsal faaliyetlerini çok daha fazla arttıracak” şeklinde konuştu.