info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Öğrenirken Kazanıyorlar

Türkiye İş Kurumu (İşkur) Tekirdağ Şubesi tarafından il genelinde açılan meslek edinme kursları ilgi görüyor.

Çorlu da Halk Eğitim Merkezi, Sağlık Meslek Lisesi ve Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi ile ortaklaşa kurslar açan İşkur Tekirdağ İl Müdürlüğü bazıları istihdam garantili olan bu kurslarda yüzlerce kişiyi işe hazırlıyor.

İş-Kur Tekirdağ İl Müdürlüğü ve Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile açılan kursların başladığını kaydeden Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Karaca; "Bilgisayar İşletmenliği Kursu Halk Eğitim Merkezi nde Konfeksiyon Makineleri Kullanım Kursu Velimeşe Eğitim Odası nda devam ediyor. Sağlık Meslek Lisesi bünyesinde açılan Yaşlı Bakım Kursu da devam ediyor. Halk Eğitim Merkezi ve Sağlık Meslek Lisesi nin yanı sıra Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi, ile Mesleki Eğitim Merkezi nde de çeşitli kurslar düzenleniyor" dedi.

Kursların bazılarının istihdam garantili olduğunu da kaydeden Karaca, Çorlu Halk Eğitim Merkezi nde bu yılın ilk döneminde açılan 11 kursta 116 kursiyerin yer aldığını da belirtti.

Tekirdağ İş Kur İl Müdür Yardımcısı Mine Yalçınsoy da 2010 yılının ilk 3 aylık dönemde İşkur tarafından çeşitli mesleklerde toplam 71 kurs açıldığını ve bu kurslara bin 58 kişinin katıldığını söyledi. Yalçınsoy, kurslardan 18 inin sona erdiğini ve 285 kişinin mezun olduğunu söyledi.

İşkur Tekirdağ İl Müdürlüğü nün açtığı kursların ilçelere göre dağılımları ise şöyle;

Tekirdağ Merkez de Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi ve Tekirdağ Endüstri Meslek Lisesi nde 16 kurs, Çorlu da, Çorlu Halk Eğitim Merkezi, Sağlık Meslek Lisesi, Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi ve çeşitli işyerlerinde 9 u istihdam garantili 30 kurs, Çerkezköy de Veliköy Çok Programlı Lisesi ve çeşitli işyerlerinde 6 sı istihdam garantili 7 kurs, Saray da Saray Halk Eğitim Merkezi ve Saray METEM de 8 kurs, Malkara da 7 kurs, Hayrabolu da da 3 kurs.