info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Öğrenmenin Yolu Motivasyondan Geçer

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde İlçe Milli Eğitim Müdürlülüğü, Çerkezköy Kaymakamlığı ve Çerkezköy Belediyesi’nin de katkılarıyla Kuruculuğunu Gürkan Sarıdaş ve Güllü Kazak’ın yaptığı, alternatif öğretme ve öğrenme metotlarını paylaşma, oluşturma, keşfetme ve deneyimleme amacıyla kurulan ogrenmen.com web sitesi, ilk seminerini düzenledi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde İlçe Milli Eğitim Müdürlülüğü, Çerkezköy Kaymakamlığı ve Çerkezköy Belediyesi’nin de katkılarıyla Kuruculuğunu Gürkan Sarıdaş ve Güllü Kazak’ın yaptığı, alternatif öğretme ve öğrenme metotlarını paylaşma, oluşturma, keşfetme ve deneyimleme amacıyla kurulan ogrenmen.com web sitesi, ilk seminerini düzenledi. 
Çerkezköy Halk Eğitim Merkezinde iki oturumla gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak Uzm.Psikolog ve Aile Terapisti Metin Çınaroğlu katılırken öğretmenler ile öğrenci velileri seminere büyük ilgi gösterdi. 
Konuşmasına öğrencileri ve çocukları daha iyi anlamak için, onların düşünce modelini iyi etüt etmek gerektiğini belirterek başlayan Uzm.Psikolog Metin Çınaroğlu, “Teorik bilgiyi davranışlarımıza dönüştürmek oldukça zordur ve kişinin güçlü bir psikolojisi olmasını gerektirir.Yaptığımız eylemden sonra neden böyle yaptığımızı düşünmek her bireyin sıklıkla yaptığı bir davranış modelidir. Sigara içen bir şahıs, sigara içmeyen bir şahısa nazaran sigaranın zararları hakkında daha çok bilgi sahibidir. Oysa bu zararları bilen bir insanın sigarayı bırakması gerekir. İşte burada devreye eski bilgi ile yeni bilginin birlikte harmanlanıp yeni bir teorik davranışa dönüşmesinin, yani yeni bir bilgi haline gelmesinin önemi ortaya çıkıyor’’ dedi.
Çınaroğlu, “İnsanları hayvanlardan ayıran en temel noktanın düşünmek olduğu söyleniyor. Bu yanlış bilinen bir olgudur. Hepimizin bir seçimi vardır. Hayatımız boyunca seçimler yaparız. Bazılarını farkında olarak bazılarını farkında olmadan yaparız ama her zaman seçim yaparız. İnsanları hayvanlardan ayıran en temel şey ise budur. İnsanların seçim yeteneği doğa da başka hiçbir canlıda bulunmaz. Sabah evden çıkmadan önce ne giyeceğimiz konusunda bile seçim yaparız. Araştırmalar, insan davranışlarının yüzde 99’unun farkında olmadan yapıldığını gösteriyor. Eğer bunun öyle olmasını istemiyorsak kendimize her zaman hedefler koymalıyız. Hedeflerimiz olduğu sürece o hedefler doğrultusunda seçim yapıp doğru kararlar alabiliriz’’ ifadelerini kullandı.
 
‘’ÖĞRENCİLERE YENİ BİLGİLER İÇİN YER AÇMALIYIZ’’
Hayat boyunca insanın öğrenmeye açık olduğunu vurgulayan Çınaroğlu, şunları söyledi: “Çocuklarımız ve öğrencilerimiz için, kısacası öğrenmeye açık herkes için yeni bilgiler konusunda zihinlerde yer açılmalı ki aktarılabilecek yeni bilgiler uçup gitmesin. Bilgi unutulmazdır fakat zihinde kalması sağlanmalıdır.Bunun yolu motivasyondan geçer.Daha çok para kazanmak ister misiniz diye sorsam,bütün dikkatinizi söyleyeceklerime verirsiniz.İşte soru sorarak ilgiyi üzerine çekip motivasyonu sağlamak budur.Öğrencilere yeni bilgiler için yer açmak istiyorsak, onları motive edip onların dünya modeline inmeyi sağlamalıyız.Diğer türlü verdiğimiz bilgiler uçup gidebilir.’’