info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Okutana 9 ay, Aygüne 3 ay

Tekirdağ Eski Belediye Başkanı ve Müftüsüne Ak Parti propagandasından ceza aldı

Tekirdağ il merkezinde yer alan Diyanet Eğitim Merkezi nde AK Parti nin propagandasını yaptığı ve yaptırdığı iddiası ile yargılanan Tekirdağ eski Müftüsü Ahmet Okutan ve eğitim merkezi müdürü Abdurrahman Şahin 9 ay Belediye Başkanı Ahmet Aygün ise 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tekirdağ Müftüsü Ahmet Okutan ın 19 Şubat 2009 günü kent merkezi ve köylerde bulunan 150 imamı toplayarak Karadeniz Mahallesi nde bulunan kurumuna ait Diyanet Eğitim Merkezi nde AK Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Aygün için seçim propagandası yaptırdığı yönündeki haberlerin basına yansıması ile soruşturma açıldı. Müftü Ahmet Okutan ve AK Parti Belediye Bakan Adayı Ahmet Aygün ile Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Şahin hakkında, Yüksek Seçim Kurulu kararlarına muhalefet ve seçim yasaklarını ihlal ettikleri gerekçesi ile Tekirdağ Sulh Ceza Mahkemesi nde dava açıldı.

Aygün ün 3 aydan 6 aya kadar, Okutan ve Şahin in ise 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Avukatların hazır bulunduğu duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar katılmadı.

Bir ay önce emekli olan Müftü Okutan ın avukatı Mehmet İşcan ve eski belediye Başkanı Ahmet Aygün ün avukatı Emrah Tunca, yaptığı savunmada suç unsuru oluşmadığı için sanıkların beratını istedi. Mahkeme eski Belediye Başkanı Ahmet Aygün ü seçim yasaklarını ihlal ettiği gerekçesi ile 3 ay hapis cezasına çaptırılmasına Eğitim Merkezi Müdürü Şahin ve eski Müftü Okutan a ayrı ayrı seçim yasaklarını ihlal ettiği gerekçesi ile 9 ay hapis cezasına çaptırılmasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca 3 sanığın daha sonra suç işlemeyeceğine kanaat getirdiği içinde "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına" ve aynı suçları 5 yıl içerisinde tekrar ederse açıklanacağına karar verdi.