info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Olympos Efsanelerine Yenisi Ekleniyor

2011 Sonbaharının en sıkı Uluslararası Hard-Enduro Yarışı Red Bull Sea to Sky, 7-9 Ekim’de Kemer de!

Red Bull Sea To Sky uluslararası hard-enduro yarışı 7-9 Ekim’de Kemer’de gerçekleşecek.

Profesyonel ve amatör tüm hard-enduroculara açık bu yarışı dünya çapındaki diğer muadillerinden ayıran en önemli özelliği ilk defa bir hard-enduro yarışının, deniz seviyesinden başlayıp, dağın zirvesinde noktalanması. Zirveye çıkmak hiç kolay değil. Bu yarışmayı tamamlamayı aklından geçiren tüm yarışçılar kumsalda başlayan yarışta kumları, orman etabında tekli patikaları, dağda devam eden etapta ise kaya tırmanışını aşmak zorunda.  Kumsalın, ormanın ve yüksek rakımlı dağ arazilerinin bileşimi dünyanın seçkin hard-enduro yıldızlarından bazılarını cezbetmeye başladı bile: Birch, Letti ve Jonny Walker’ın Red Bull Sea To Sky’a katılacağı onaylandı. Ayrıntılı bilgi için: www.redbull.com.tr/seatosky

Dünyanın en sıra dışı Hard-Enduro yarışları, Last Man Standing (Amerika), Hare Scramble ( Avusturya) ve Romaniacs (Romanya)’ın yaratıcısı Red Bull,  2011 sonbaharının en sıkı Hard-Enduro yarışı Red Bull Sea to Sky için son hazırlıklara başladı. Bundan sadece 12 gün sonra Türkiye’nin Kemer köyü çevresindeki dağlarda enduro fırtınası esecek. Sürücüler kaydolmaya başladı ve Chris Birch (Yeni Zelanda) ve Andreas Lettenbichler (Almanya) etkinliğe katılacaklarını onayladılar. 7-9 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlik şimdiden 2011’in ikinci yarısındaki düzenlenen en önemli hard-enduro yarışlarından biri olarak görülüyor! Jonny Walker da katılıyor, dolayısıyla bu disiplinin ustaları, son yarışlarda yıldızı yükselen genç sürücünün nefesini enselerinde hissedecekler.

Sea To Sky organizasyonunu, 2010 yılında kendi imkânlarıyla ilk defa hayata geçiren Kemer Enduro Club ve Kemer Belediyesi’nin bu sıra dışı yarışın hayata geçirilmesindeki payı büyük. NTV Spor organizasyonun TV Sponsoru olarak hem yarışmadan en sıcak gelişmeleri motorseverlerle paylaşıyor olacak hem de yarışın özet programını organizasyon sonrası yayınlıyor olacak. Operasyonu Red Bull Romaniacs’ın organizatörü Xventure tarafından yürütülecek Red Bull Sea to Sky’ın uluslararası hard-enduro yarışlarından biri haline gelmesinde sürücülerin ve hard-enduro organizatörlerinin geçmişte bölgeye yaptığı ziyaretlerin büyük etkisi oldu. Xventure’ın kurucusu Martin Freinademetz şöyle konuştu: "Kemer’in etrafındaki dağlar çok ümit vaat ediyor, yerel enduro kulübü büyük bir motivasyona sahip, yetkililer enduro’yu diğer şehirlerin futbolu desteklediği gibi destekliyorlar ve Red Bull gibi uzun vadeli bir partnerle bu yarışın harika bir geleceğinin olmasını bekliyoruz."

Red Bull Sea To Sky 8 Ekim C.tesi sabahı 09:00’da şehir geçişi ile başlayacak. Ana yarış ise üç kısımdan oluşuyor: Kumsalda kumlar, ormanda tekli patikalar ve dağda kaya tırmanışı. Bütün bunlar 2.300 metreyi aşkın bir rakım spektrumunda gerçekleşecek. 8 Ekim’de yapılacak “Kumsal Yarışı” sabahleyin toplu bir şekilde start alacak ve tipik motorkros tarzında Kemer köyünün otellerinin önünden geçerek sahil şeridi boyunca ilerleyecek. “Kumsal Yarışı”nın sonucu aynı gün zamana karşı yapılacak olan “Orman Yarışı”nın başlangıç sıralamasını belirleyecek.  Bu etapta sürücüler nefes kesici tekli patikalardan, görkemli dağ yollarından ve tabii ki ormanlardan geçerek Kemer’in çevresini kat edecekler. Cumartesi gerçekleşecek “Orman Yarışı”nın sonucu Pazar günü gerçekleşecek “Olympos Dağ Yarışı”nın başlangıç sıralamasını belirleyecek. Bu yarış sürücüleri kumsaldan alıp Olympos dağının zirvesine (Tahtalı 2.365 m) götürecek.  Parkur yöneticisi Klaus Soerensen, “Burada zorlu ve görkemli bir yarış planlamak oldukça kolay… Etapların zorlayıcılığı ve kırsal bölgesinin mükemmelliği göz önüne alındığında doğal olarak yarışçıların yalnızca %30’unun veya daha azının dağın zirvesine erişmesini bekliyoruz. Katılımcılarımıza heyecanlı anlar yaşatacağız” dedi. Hayranlar ve izleyiciler zirvedeki bitiş noktasına teleferikle ulaşabilecekler. Ayrıca yarışı tamamlayanlar sürücüler de aşağıya bu yolla inecekler.
 
Red Bull Sea To Sky’da, 8.000 €’luk bir ödül parası, parkurları tamamlayıp ilk 3’e girmeyi başaran yarışmacılar arasında nakit olarak dağıtılacak. Maksimum biniş süresi içinde zirveye varan yarışmacılara Red Bull Sea to Sky  altın madalyası verilecek. Yaklaşık 1.900 metre rakımdaki ağaç hattına kadar gelebilen yarışçılara gümüş madalya, nehir kısmına ve ormanın ilk kısımlarına gelebilen yarışçılara da Pazar akşamı yapılacak kumsal partisinde bronz madalya verilecek.