info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu Tekirdağ da

Bir dizi, açılış ve temel atma töreni ile toplantılara katılmak için karayolu ile İstanbul’dan Tekirdağ’a bakanlık bürokratları ile gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu, Tekirdağ’a gelişinde; Vali Ali Yerlikaya, Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan ve il protokolü karşıladı.

 

Bir dizi, açılış ve temel atma töreni ile toplantılara katılmak için karayolu ile İstanbul’dan Tekirdağ’a bakanlık bürokratları ile gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu, Tekirdağ’a gelişinde; Vali Ali Yerlikaya, Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan ve il protokolü karşıladı.
Burada, Tekirdağ ziyaret programı ile ilgili kısa bir bilgi veren Bakan Eroğlu, “Tekirdağ’ın ürettiği katma değer ile büyükşehir olduğunu, tarım ve sanayide önemli bir merkez olan Tekirdağ’a, 62 müjdeyle geldiklerini ve bugün burada Trakya Gelişim Projesi olan TRAGEP’i de ilan edeceklerini” söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, beraberindeki heyet, ilk olarak Çerkezköy Hükümet Konağı önünde hazırlanan toplam maliyeti 45,9 Milyon TL tutarında olan19 adet tesisin açılış ve temel atma töreni için tören alanına geçti.Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Ergene Eylem Planı’nın tanıtım filminin izlenmesinden sonra ilk konuşmayı Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem yaptı. Belediye Başkanı Ali Ertem “Geçen yıl 22-23-24 Ekim tarihlerinde ilçede büyük hasara yol açan sel felaketinin ardından, vakit kaybetmeksizin harekete geçildiğini ve açılış programı içinde yer alan projenin kısa sürede tamamlandığını belirterek, projeyle birlikte 90 bin m2 alanda yeşillendirme çalışması yapılacağını” ifade etti.
Törende konuşan Devlet Su İşleri Genel Müdürü (DSİ) Akif Özkaldı ise, “Taşkın riski sebebiyle bölgeye ayrı bir önem verildiğini belirterek, bu doğrultuda 18′i taşkın koruma, biri de taşıma amaçlı 19 tesisin açılışını ve temel atma törenini gerçekleştirmek üzere bir araya geldik.18 adedi taşkın koruma ve Islah, 1 adedi ulaşım olmak üzere 46 milyon TL’ye yakın yatırımla 21.570 dekar arazi ve 20 köy taşkından korunacak” diyerek, yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Açılış ve temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut da; “İçinde bulundukları anın adeta ‘Orman ve Su Bayramı’ niteliği taşıdığını ifade ederek, Tekirdağ’a kimsenin hayal bile edemeyeceği kadar yatırım yapılıyor ve beraberinde “Ergene” sorunu çözülüyor” dedi.
Törende konuşan Vali Ali Yerlikaya konuşmasında; “ 6 Mayıs 2011 tarihinde 15 maddelik eylemin, yani Ergene Eylem Planı’nın Sayın Bakanımız tarafından Çerkezköy’de açıklandığını, bu planın uygulanmaya başlanmasının üzerinden de 2 yılın geçtiğini ifade ederek, Projenin tamamlanmasının ardından Ergene Nehri’nin eski görüntüsüne kavuşacağını ve bugünkü mevcut sıkıntıların bir daha yaşanmayacağını” belirtti. Islah OSB sürecinde de Bakanlığımızın desteğini en iyi şekilde görüyoruz diyen Vali Yerlikaya, “Temmuz ayında Islah OSB’lerin önünde yer alan “Islah” ibaresinin kalkacağını ve buralar için imar yetkisini alacaklarını böylelikle de dünyada ilk olan uygulama ile, 9 OSB’nin arıtılmış suyunun 55 km’lik bir hatla Marmara Denizi’ne derin deşarjının sağlanacağını” söyledi. Vali Ali Yerlikaya konuşmasının sonunda, projenin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise, “Tekirdağ’ın Türkiye için çok önemli bir yeri var. Tekirdağ için ne yapılsa azdır çünkü ülkeye büyük katma değer sağlıyor. Biz de Tekirdağ’a 62 müjdeyle geldik. Bunların içinde baraj, gölet, ıslah, ağaçlandırma kısacası her şey var. Toplam maliyeti de 640 milyon TL. Bu yatırımlarımız Tekirdağ’a hayırlı olsun” dedi.
Bakan Prof.Dr.Veysel Eroğlu,”Bugün burada verdiğimiz 62 müjdemizin 57 tanesi Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne, 4 adetinin Orman Genel Müdürlüğüne, 1 adetinin de Meteoroloji Genel Müdürlüğüne ait olduğunu, bu yatımların toplam maliyetinin ise, 640.716.000 TL olduğunu” ifade etti.
Bugün burada Trakya Gelişim Projesini, yani TRAGEP’i de ilan ediyoruz diyen Bakan Eroğlu, bu projenin (TRAGEP) muhteşem bir proje olduğunu, projenin temellerini, altyapısını hazırladıklarını ve buraya tam 10 milyar TL’lik yatırım yapılacağını söyleyerek, projenin Tekirdağ’ın başta içme suyu ihtiyacı olmak üzere birçok eksiğini 2060’a kadar karşılayacak projeleri içermekte olduğunu” belirtti. Bakan Eroğlu konuşmasında ayrıca, Tekirdağ ili özelinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından; 235 Milyon TL Orman, Su ve Meteoroloji yatırımları gerçekleştirdiğini 2012 yılı sonuna kadar da takriben 4 Milyar TL yatırım yapılmıştır” dedi.
Yapılan çalışmaların Trakya’yı kapsadığına değinen Eroğlu, “Bugünün Trakya için bir milat olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de GAP, KAP, DAP vardı. Biz de bugün burada Trakya Gelişim Projesi yani TRAGEP’i ilan ediyoruz. Trakya Gelişim Projesi muhteşem bir proje olacak. Projenin temellerini hazırladık ve buraya tam 10 milyar TL’lik yatırım yapacağız. Baraj gölet, ıslah, isale hattı, taşkın önleme, erken uyarı sistemleri, ağaçlandırma, su tesisi, hepsini yapacağız” dedi.
Bakan Eroğlu konuşmasının sonunda, ” 2 yıl önce 6 Mayıs 2011′de Ergene Nehrinin temizlenmesi için 3 milyar 240 milyon liraya ‘Şafak Harekatı’ başlattıklarını ifade ederek, belediyelerin yapması gereken tesisleri artık biz yapıyoruz. Nüfusu 10 binden fazla olan belediyelerdeki tesisleri DSİ yapabilir hale geldi diyerek, ‘Bir Günde Bir Gölet’ kapsamında Tekirdağ’da 34 gölet ve sulama tesisi yapacaklarını da” açıkladı. Bakan Veysel Eroğlu, “DSİ burada destan yazıyor. 11 bin 640 dekar arazide çalışma yapmışız. 5 milyon fidan diktik. 384 kilometre yol yatırımı yaptık. Tekirdağ’da 6 tane otomatik Meteoroloji Ölçüm İstasyonu kurduk. Muratlı, Saray ve Marmara Ereğlisi ilçesinde 3 tane daha kuracağız” dedi ve yapılan ve yapılmakta olan tüm çalışmaların Tekirdağ’a hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, protokol üyeleriyle birlikte 19 tesisin temel atma ve açılış törenlerini gerçekleştirdi.
Açılış ve temel atma törenine; Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Ali Yerlikaya, Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut,Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Müsteşar Prof. Dr Lütfü Akça, Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, DSİ Genel Müdürü, Akif Özkaldı ve diğer bakanlık bürokratları, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve belde başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri ve Çerkezköylüler ile şehrin muhtelif yerlerinden gelen vatandaşlar katıldı.