info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ormanlara girmek yasak

Tekirdağ Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılın açıklamada, orman yangınlarına karşı önlem alındığı belirtildi.

Kumbağ Beldesi, Naip,Yeniköy, Yazır, Yukarıkılıçlı, Avşar, Çanakçı, Karahisarlı, Aşağıkılıçlı, Akçahalil, Ahmetçe, İnecik (dumanlı ormanı) köyleri hudutlarında bulunan ormanlara, Ekim ayı sonuna kadar girmek yasaklandı.
Tekirdağ Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılın açıklamada, orman yangınlarına karşı önlem alındığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi; "Tekirdağ Merkez İlçe hudutlarında bulunan ibreli ağaçların yoğunlukta olduğu ormanlık alanlar özellikle yaz aylarında aşırı kuraklıktan kaynaklanan muhtemel orman yangını riski ile karşı karşıya bulunmaktadır. Bu ortamda ormanlara girişler nedeni ile dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu çıkan yangınlarda, sahip olduğumuz doğal varlığımız olan ormanlarımız yok olmaktadır.
Bu nedenle; Orman İdaresinin gösterdiği lüzum göz önüne alınarak; KUMBAĞ BELDESİ, NAİP,YENİKÖY, YAZIR,YUKARIKILIÇLI,AVŞAR, ÇANAKÇI,KARAHİSARLI,AŞAĞIKILIÇLI, AKÇAHALİL, AHMETÇE, İNECİK (DUMANLI ORMANI) Köyleri hudutlarında bulunan ormanlara kuraklıktan kaynaklanan ve orman yangını tehlikesinin en yüksekte olduğu dönem olan; 10.Haziran 2009-31.Ekim.2009 tarihleri arasında görevlendirilen personel dışında her türlü girişler, 6831 sayılı Orman Kanunun 74. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 9. ve 66. maddeleri gereğince yasaklanmıştır. Yasağa uymayanlar hakkında 6831 sayılı Orman Kanunun 107. maddesi ile 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32. maddesi gereğince yasal işlem yapılacağı bildirildi.
KABAHATLER KANUNU EMRE AYKIRI DAVRANIŞ
Madde 32 ? (1) Yetkili makamlar tarafından adli işlemler nedeniyle ya da kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla, hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket eden kişiye yüz Türk Lirası idari para cezası verilir. Bu cezaya emri veren makam tarafından karar verilir
(2) Bu madde, ancak ilgili kanunda açıkça hüküm bulunan hallerde uygulanabilir.
(3) 1.3.1926 tarihli ve 765 sayılı Türk Ceza Kanununun 526 ncı maddesine diğer kanunlarda yapılan yollamalar, bu maddeye yapılmış sayılır.