info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Otobüs Camı Diyerek Eroin Götürüyorlardı

Tekirdağ da durdurulan ve yasal yükü otobüs camı olan bir kamyonda yapılan aramada, Moldova ya götürülmek istenen 50 kilo 500 gram eroin bulundu.

 

Tekirdağ'da durdurulan ve yasal yükü otobüs camı olan bir kamyonda yapılan aramada, Moldova'ya götürülmek istenen 50 kilo 500 gram eroin bulundu. Gözaltına alınan 3 kişiden İrfan Ö'nün, 5 ay önce 80 bin Euro karşılığında eroin yerine alçı satılarak dolandırılmak istenirken, polis tarafından kurtarıldığı da ortaya çıktı. 
 
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bursa'dan Moldova'ya gitmek üzere yola çıkan bir kamyonda uyuşturucu yüklü olduğu bilgisine ulaştı. Bursa'dan yola çıkan araç takibe alındı. Kamyonun İstanbul'dan geçmek yerine Çanakkale'den vapurla Tekirdağ'a geçtiği, yoluna bu güzergahta devam ettiği anlaşıldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, 17 Ağustos'ta Tekirdağ'da durdurulan kamyonun kasasında yapılan aramada 50 kilo 500 gram eroin ele geçirildi. Kasa içine makaralı özel bir düzenek kurulduğu ve uyuşturucunun bu şekilde daha rahat dışarıya çıkarıldığı tespit edildi. Baskında İrfan Ö. , Mustafa T. ve Fahrettin T. gözaltına alındı. 
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlılardan İrfan Ö. 'nün, geçen Mart ayında dolandırılmak istenirken polis tarafından kurtarıldığı ortaya çıktı. Yetkililer, İrfan Ö. 'nün 5 ay önce 80 bin Euro karşılığında 15 kilo eroin almak için uyuşturucu satıcılarıyla buluştuğunu belirtti. Düzenlenen operasyonda ele geçirilen malzemenin uyuşturucu değil alçı olduğu ortaya çıktı. Dolandırılmak istenen İrfan Ö. 'nün o dönemde serbest kaldığı bildirildi. 
 
Yapılan sorgulama sonucunda zanlıların eroini Moldova'daki alıcıya ulaştırmak istediği belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan 3 zanlı sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.