info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Oyak Liselerarası Matematik Yarışması

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, "Oyak Liselerarası Matematik Yarışması, Gerçek Bir Sosyal Sorumluluk Projesi Olarak Türkiye nin Tarihinde Yer Etmiştir" Dedi.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, 'Oyak Liselerarası Matematik yarışması, gerçek bir sosyal sorumluluk projesi olarak Türkiye'nin tarihinde yer etmiştir' dedi.

OYAK grubu iştiraklerinin bulunduğu illerde bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Liselerarası Matematik Yarışması Tekirdağ İl Birinciliği Ödül Töreni, Tekirdağ Merkez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleştirildi.

Tekirdağ il birinciliğini Milli Piyango Fen Lisesi kazanırken, Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi ikinci, Namık Kemal Lisesi üçüncü oldu.

Renault Mais Genel Müdürü Aybar, törende yaptığı konuşmada, amaçlarının öğrencileri bilgiyle donatarak, nitelikli bireyler yetişmesine katkı sağlamak olduğunu belirterek, 'Oyak Liselerarası Matematik Yarışması gerçek bir sosyal sorumluluk projesi olarak Türkiye'nin tarihinde yer etmiştir' diye konuştu. Türkiye'nin, nitelikli insan gücüyle, yüksek teknoloji ürünlerini üretecek ve Avrasya'nın üretim merkezi olacak bir yolda bulunmasının zorunlu olduğunu belirten Aybar, şöyle konuştu:

'Türkiye'de bizler, dünyanın katma değer getiren yüksek teknoloji ürünlerini üreteceğiz ve bunları üstün rekabet gücüyle dünyaya ihraç edeceğiz. Böylece Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılı olan 2023'te, Türkiye'yi dünyanın en güçlü ekonomileri arasına sokacağız. Türkiye'de artık 500 milyon dolar ihracat hedefi var. Türkiye, dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri olacak. Bunun tek yolu, nitelikli bilgi üreten insan gücünün yetişmesi. Bu insan gücü de gençlerimizden oluşacak.' Konuşmaların ardından Aybar, yarışmaya katılan okulların sınavda elde ettikleri sıralamaya göre bin ila 2 bin arasında değişen çekleri, öğretmenlere verdi.

Öte yandan, il birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve yöneticilerine birer Cumhuriyet altını verildi. İlk üçe giren okulların matematik öğretmenleri ise 13-18 Şubat 2011 tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek OYAK Matematik seminerlerine katılacak.

Ödül törenine, Tekirdağ Vali yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Jandarma Alay Komutanı Kazım Rıfkı Ayan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Basri Kuzu ile yarışmada yer alan okullar katıldı.

Bu arada, yarışmaların finalinin Nisan ayında İstanbul'da yapılacağı bildirildi. (ERA-MEK-EAY) - TEKİRDAĞ