info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Özalın Kabri Açıldı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ın anıt mezarının bulunduğu bölgeye, sabah saat 6.30 sıralarında 2 iş makinesi getirildi. Saat 08.00 itibariyle kazı ekibi, olay yeri inceleme ekibi ve savcılar çalışmalara başladı.

 

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın anıt mezarının bulunduğu bölgeye, sabah saat 6.30 sıralarında 2 iş makinesi getirildi. Saat 08.00 itibariyle kazı ekibi, olay yeri inceleme ekibi ve savcılar çalışmalara başladı.
 
"ÖZAL'IN CENAZESİNE ULAŞTIK"
Ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında mezarının açılmasına karar verilen 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kabri açıldı. Olay yerine gelen Başsavcı Turan Çolakkadı konuyla ilgili açıklama yaptı. Çolakkadı yaptığı açıklamada "Özal'ın cenazesine 10 dakika önce ulaştık. Cesedin üzerini kaldırdık. Bundan sonra ceset alınacak Adli Tıp'ta incelenecek.." dedi. Çolakkadı merhum Özal'ın cesedin incelemeye uygun olduğunun görüldüğünü söyledi. Çolakkadı, Özal ailesini temsilen de çalışmaları bir avukatın takip ettiği bilgisini verdi. Çolakkadı, bundan sonraki aşamayı Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak olan incelemeler oluşturduğunu belirtti.
 
CENAZE MEZARLIKTAN RESMİ TÖRENLE ALINACAK
Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce de Adli Tıp Kurumu ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmaları beraber yürüttüğünü aktardı. Cenazenin bir saat içerisinde çıkartılarak Adli Tıp Kurumu'na götürüleceğini açıklayan İnce, örneklerle ilgili çalışmanın cenaze çıktıktan sonra bir müddet daha devam edeceği bilgisini verdi. İnce, Cuma veya Cumartesi günü Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemleri tamamlayarak cenazeyi aileye teslim etmeyi planladıklarını söyledi. İnce, analiz ve raporlama sürecinin ise en az iki ay süreceğini kaydetti.
 
Öte yandan Özal'ın cenazesinin mezardan resmi törenle alınacağı öğrenildi. Tabutu, resmi kıyafetli polislerin taşıyacağı belirtildi.
 
BAŞSAVCILIK İNCELEME İSTEMİŞTİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ölümüyle ilgili iddialar üzerine, 17 Eylül'de, soruşturma yürüttüğü 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarının açılarak inceleme yapılmasına karar vermişti.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın mezarın açılarak inceleme yapılmasına dair talimat yazısının, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşması üzerine, konuyla ilgili özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ümit Zafer Çolak görevlendirilmişti.
 
Anıt mezarın çevresi, kabirde yapılacak işlemlerin dışarıdan görüntülenmemesi için sac levhalarla çevrilmişti.