info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Paraşüt Sporcusu Algül, Trakya’yı Belgesel Yaptı

Trakya’nın doğal güzelliklerini havadan görüntüleyerek izleme imkanı sağlayan Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Başkanı Paraşüt Sporcusu Arslan Hamza Algül, çektiği görüntüleri ‘Trakya Gökyüzü ile Buluşuyor’ başlığı altında belgesel haline getirdi.

Algül'ün belgeselinde özellikle çevreyi tehdit eden taş ve kömür ocakları ile çöp depolama alanları dikkat çekti.
 
1 yıllık çekimlerinin ardından çalışmalarını belgesel haline getirdiğini söyleyen Algül, “Tekirdağ’ın Saray ile Kırklareli’nin Vize ilçesi arasında kalan taş ocaklarının doğayı nasıl katlettiğini yaklaşık 1 yıllık bir çalışmayla belgeledik ve gerekli yerlere ilettik” diye konuştu.
 
Algül’ün paramatorla yaptığı çalışmalar sonucunda oluşturduğu 14 dakikalık belgeselinde Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesindeki longoz ormanları, Hamam Gölü, Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bulunan ve ilçe ile aynı ismi taşıyan köprü, Edirne Meriç Köprüsü, Edirne’de bulunan kervansaray, Selimiye Camii’nin görüntülerinin yanı sıra çevreyi tehdit eden taş ve kömür ocakları ile çöp depolama alanları da dikkat çekti.
 
Öte yandan, Arslan Hamza Algül'ün belgeseli Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (TEFSAD) düzenlediği 3’üncü Uluslararası Fotoğraf ve Belgesel Film Festivali'nde de gösterildi.