info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Polisten Kaçan Cezaevi Firarisi Vuruldu

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde bulunan cezaevinden 4 ay önce firar eden mahkum, kaçmaya çalıştığı sırada polis tarafından açılan ateş sonucu yaralandı. Genç mahkum, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Zafer Çokal'ın (20), hırsızlık suçundan tutuklu bulunduğu Muratlı Cezaevinden geçtiğimiz Haziran ayında firar ettiği ve arandığı bildirildi. Çokal’ın 59 TA 675 plakalı otomobil ile gezdiği ihbarını alan polis ekipleri, aracı Kaldırım başı sokak görmesi üzerine dur ihtarında bulundu. Ancak polisin "dur" ihtarına uymayıp kaçan araca ateş açıldı. Araç bir süre sonra Atatürk Bulvarında durdu. Araçta bulunan sürücü Zafer Çokal'ın yaralandığını gören polis ekipleri, hemen olay yerine ambulans çağırdı. Ambulans ile Çorlu Devlet Hastanesine kaldırılan Çokal hayatını kaybetti. Araçta bulunan Çokal’ın üç arkadaşı da gözaltına alındı. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı incelemelerde bulundu. Ardından bölgeye Çorlu İlçe Jandarma olay yeri inceleme ekipleri geldi. Polis otosunda bulunan iki polis memuru, ifadeleri alınması için Emniyet Müdürlüğüne getirildi. 
 
Hastane gelen mahkumun yakınları sinir krizi geçirirken, polis güvenlik önlemi aldı.Olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma sürüyor.