info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Rapor Alamayan Hükümlü Cezaevini Ateşe Verdi.

Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi nde yatan bir hükümlü, sevk edildiği hastaneden rapor alamadığı gerekçesiyle hapishanede yangın çıkardı

Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi nde yatan bir hükümlü, sevk edildiği hastaneden rapor alamadığı gerekçesiyle hapishanede yangın çıkardı. Diğer tutuklu ve hükümlülerin de destek verdiği eylemin ardından yaşanan isyan girişimi önlendi. Yangın sonucu dumandan etkilenen 6 tutuklu ve hükümlü, hastanede tedavi altına alındı.

Edinilen bilgilere göre, gasp suçu hükümlüsü Mahmut B. (53), Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi nden rapor alamadığı gerekçesiyle cezaevinde yangın çıkardı. Koğuşta bulunan diğer hükümlü ve tutuklular da kendi koğuşlarındaki eşyaları yakmaya kalkıştı. Ardından kapı ve pencereleri yumruklayarak isyan çıkarma girişiminde bulunuldu. Akşam saatlerinde meydana gelen olayda, Muratlı, Çorlu ve Tekirdağ Belediyesi ne ait itfaiye ekipleri, cezaevi çatısına sıçrayan alevleri söndürmek için çalışma başlattı. Tutuklu ve hükümlülerin firar edebileceği ihtimaline karşı da geniş güvenlik önlemi alındı.

Diğer tutuklu ve hükümlülerin de destek verdiği isyan girişimi kısa sürede bastırıldı. Çıkan yangın, yaklaşık 1.5 saat içerisinde söndürüldü. Dumandan etkilenen 6 tutuklu ve hükümlü, tedavi edilmek üzere Tekirdağ Devlet Hastanesi ne kaldırıldı. Tedavileri tamamlanan tutuklu ve hükümlüler tekrar koğuşlarına gönderilirken, Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi ndeki durum da normale döndü.