info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sahte dullara SGK operasyonu

Tekirdağ Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), babaları üzerinden maaş almak için eşlerinden anlaşmalı olarak boşanarak aynı evde yaşamaya devam eden 115 kadın tespit etti.

Cumhuriyet Savcılığı na suç duyurusunda bulunulan kadınların şimdiye kadar aldığı maaşlar faizi ile geri alınacak.

Danışıklı boşanma ihbarları üzerine harekete geçen Tekirdağ Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, emekli maaşların dul ve yetimlere bağlanmasını içeren 5510 sayılı Kanun un değişiklik yapıldığı 2008 yılının Ekim ayından bu yana yapılan boşanma davalarını takibe aldı. Davaları tek tek inceleyen SGK ekipleri, kurulan boşanma timleri ile de boşanan ve emekli aylığı bağlanan kadınların eşleriyle beraberliğinin devam edip etmediğini evleri gezerek kontrol etti. 640 ihbarı araştıran ekipler, 115 kadının muvazaalı boşanma gerçekleştirdiğini ve babalarının üzerinden maaş aldığını ortaya çıkardı. Kağıt üzerinde eşlerinden ayrılan kadınların tahsil ettiği maaşlar, yasal faiziyle tahsil edilirken, kişiler hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığı na "Devleti dolandırmak, zarara uğratmak ve haksız kazanç elde etmek" gerekçeleri ile suç duyurusunda bulunuldu.

SGK Tekirdağ İl Müdürü Aykut Aydın, incelemelerin diğer boşanan çiftler üzerinde devam ettiğini ve her geçen bu sahte boşanmaların sayının arttığını söyledi. Haksız kazancı ortaya çıkarmak için bu yöndeki çalışmaların devam edeceğini ifade eden Aydın, "Şimdiye kadar tespit ettiğimiz 115 bayan hakkında Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı na suç duyurunda bulunduk.

Eşinden boşandığı halde, boşandığı eşiyle fiilen birlikte yaşadığı belirlenen eş ve çocukların bağlanmış olan gelir ve aylıkları kesilir maddesi 2008 yılının ekim ayında yürürlüğe girdi. Bu tarihten bu yana olan anlaşmalı boşanma davalarını inceleme altına aldık. Ekiplerimiz her gün haksız kazanç elde edenler hakkında incelemelerini tamamlayarak maaşlarını kesiyor ve savcılığa suç duyusunda bulunuyor. Ayrıca şimdiye kadar aldığı maaşlarda kendilerinden yasal faizleri ile birlikte geri alınacak" dedi.