info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şarköy de Yerliye Ayrı Yabancıya Ayrı Mezarlık Fiyatı

Trakya nın turistik ilçesi Şarköy de, belediye meclisi yaptığı toplantıda mezarlık fiyatlarını iki ayrı uygulama altında topladı.

 

Trakya'nın turistik ilçesi Şarköy'de, belediye meclisi yaptığı toplantıda mezarlık fiyatlarını iki ayrı uygulama altında topladı. Şarköy'de ikameti olanlardan kişi başı bin TL, ilçede ikametgahı olmayanlardan yüzde 50 zamlı olarak bin 500 TL alınmasına karar verildi.
 
Belediye meclisi ayrıca, defin ücretlerini de ayrı tarifelendirerek, ilçede ikametgahı olanlardan 300 TL, yanında ayıracağı boş mezar için 500 TL alırken, ikametgahı ilçe dışında olanlardan 750 TL yanındaki boş mezar için 1000 TL alınması kararlaştırıldı.
 
Belediye Başkanı Süleyman Altınok, 70 yıldır ilçeye hizmet veren mezarlığın yetersiz kalması nedeniyle, yeni bir mezarlık yeri satın alındığını belirterek "İlçemizin merkez nüfusu 17 bin, yaz ayları nüfusumuz 200 binleri buluyor. İkametgahı burada olmayan yazlıkçılarımızla birlikte 30 bin konut mevcut. İlçenin 70 yıldır kullanılan ve yaklaşık bu süre zarfında 6 bin insanımızın defnedildiği mezarlığımız yetersiz kalıyor. Eski mezarlık yanında 5 bin 800 metre karelik yeni bir yer alarak, burayı ada ve parsellere ayırdık. Toprağa verilecek her insanımızın baş ucuna gelecek şekilde yaklaşık bin 800 adet selvi ve diğer ağaçlardan diktik. Şu an yeni mezarlığa defin yapılmadı. Bizden aile mezarlığı talebinde bulunuluyordu. Bu isteğe karşılık veremiyorduk. Yeni mezarlık yönetmelik gereği şimdi bu talebi karşılayacağız. Aile mezarlığı ve normal mezarlıktan para alınacak, fakirler için ayrı ücretsiz bir yer ayıracağız." dedi.
 
Başkan Altınok, başka belediyelere göre mezarlık ücretlerinin çok düşük olduğunu belirterek " Biz ilçemizde ikametgah oranını artırmak için yazın bir kampanya yaparak broşür bastırarak, yazlıkçı konutlarımıza 'her evden bir kişi' ikematgahını almasını istedik. İller Bankası'ndan daha çok pay almaktı amacımız. Mezarlık ücretlerimizi meclisimizde 2013 yılı için belirledik. İkematgahı ilçemizde olmayan talep sahipleri için % 50 daha fazla bir rakam belirledik. Her şey yeni yönetmeliğe uygun yapılıyor." dedi.
 
Belediye meclis üyeleri mezarlık ücretlerinin dışarıda ikametgahı olup da Şarköy'de yaşamayanların, ilçe mezarlığında yer almasının önüne geçilmesi için farklı fiyat uygulamasına onay verdiklerini ifade ettiler.