info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Selam Filminin Galasına Tekirdağ da Yoğun Ilgi

Fedakar öğretmenlerin hikayesini anlatan "Selam" filminin Tekirdağ daki gala gösterimi protokolden yoğun ilgi gördü.

Dünyanın değişik ülkelerindeki Türk okullarında görevli fedakar öğretmenlerin hikayesini anlatan 'Selam' filminin Tekirdağ'daki gala gösterimi protokolden yoğun ilgi gördü.

 
Galaya Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Müftüsü Mahmut Gürlen ile daire amirleri, TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Üç kıtada çekilen ilk Türk filmi olma özelliğini elinde bulunduran Selam, dünya geneliyle birlikte Tekirdağ 'da da gösterime girdi. Yapımcılığını Eyüp Sabri Koç'un, konsept danışmanlığını Haluk Örgün'ün, yönetmenliğini Levent Demirkale'nin üstlendiği, senaryosunu Necati Şahin'in yazdığı filmin başrollerini ise Yunus Emre Yıldırımer, Burçin Abdullah ve Hasan Nihat Sütçü paylaşıyor. Çekimleri Asya, Afrika ve Avrupa'da yapılan Selam, üç kıtada ve dört ülkede çekilen ilk Türk filmi olma özelliğine sahip. Aynı zamanda 35 yıl aradan sonra Afganistan'da çekilen ilk yabancı film. Dünyada kimsenin gitmek istemeyeceği, savaşların, açlığın ve fakirliğin yaşandığı ülkelere gözlerini kırpmadan giden fedakar öğretmenleri anlatan filmin hazırlıkları iki yıl sürdü. Filmin üç hafta gösterimde kalacağı, bu sürenin talep olması durumunda daha fazla uzatılabileceği belirtildi.