info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sıcaktan Asfaltlar Eriyor Sürücülerin Dikkatine!

Çorluda son günlerde artan aşırı sıcaklar sonrasında asfaltlarımız eriyeme başladı. Üzerinde yürünülen asfaltlara vatandaşların ayakkabıları yapışıyor.

 

Neredeyse her cadde ve sokak başında gördüğümüz asfaltlarımız aşırı sıcaklardan dolayı eriyor. Gündüz hissedilen hava sıcaklığının 33 dereceye çıkmasıyla mevsim normallerinin üzerinde hisseden hava sıcaklıklarında vatandaşlar zorunlu kalmadıkça dışarı çıkmıyorlar.
 
Çorlu-Tekirdağ yolu istikametinde bazı yerlerin de sıcaktan eridiği saptandı. Özel araçlarıyla seyahat edenler, yolda sık sık mola veriyor. Kamyon şoförleri ise akşam serinliğini beklediklerini ancak yük taşıdıkları dönemde bu imkâna sahip olmadıklarını söylüyor. Sürücüler, "Sıcakta hem biz hem araba açısından yolculuk zor. Serin yerler bulduğumuzda mola veriyoruz, sıcağın azalmasını bekliyoruz. Ayrıca şapka takıyoruz, gözlük kullanıyoruz. Sıcaklarda en kötüsü, asfaltın erimesi. Kayan yol, zaman zaman çakıl atıyor." dediler. 
 
Uzmanlar, sıcak havanın herkesi etkilediğini ancak en çok kalp hastalarının zarar göreceğini ifade ederek, şunları söylüyor: "Sıcakta su ve tuz kaybı, vücudun dengesini alt üst edebiliyor. Sıcaklığın en yoğun hissedildiği saatlerde kalp hastalarının dışarıya çıkmaması, sıcakta kalmaması, nemli havadan uzak durması çok önemli. Bol su içmeleri, sıvı ağırlıklı gıdalar yemeleri ve ağır yemeklerden kaçınmaları gerekiyor."